Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy süssem a bundás kenyeret?

Hogy süssem a bundás kenyeret?

Figyelt kérdés
csöpög az olajtól, brrr
2010. jan. 4. 10:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon keveset tegyél alá. Épp, hogy "befedje" az edény alját, ne álljon meg egy centit!
2010. jan. 4. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
OK. és jó forrón?
2010. jan. 4. 10:57
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megelőzni nem tudod, tedd papírtörlő közé, finoman tenyerelj rá, így kinyomod belőle az olajat.
2010. jan. 4. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
97%
forró ámde kevés olajban hirtelen
2010. jan. 4. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. megpróbálom.
2010. jan. 4. 11:01
 6/17 anonim ***** válasza:
97%

Persze forró olajon csináld, de óvatosan, ne égesd oda az olajat... vagy ha megtörténik jól szellőztess ki.


Bundás kenyérnél nálam a legjobb tipp: olajon és ne olajban!


Jó étvágyat!

(1.)

2010. jan. 4. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A páron vajon szokta, forró serpenyőn, isteni finom.
2010. jan. 4. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én, a családom elmondása szerint isteni bundás kenyeret sütök. Én is útálom, ha csöpög az olajtól, meg sem eszem, de az enyém az nem csöpög. Ennek ellenére sok olajban sütöm, akár 2 cm-ben is, de gyorsan.

Az is nagyon fontos, hogy milyen kenyérből készíted. Ha pékségben veszel hozzá kenyeret, ami bár nagyon finom, puha, de nem lesz jó.

A bundás kenyérhez vagy majdnem száraz kenyér kell, amit szépen lehet szeletelni, nem morzsálódós, vagy eleve szeletelt, illetve (Istenkáromlás de) Tescós kenyér kell. Ha nagyon jó minőségű kenyeret használsz hozzá, akkor zsírtól csicsogó lesz, akármilyen kevés olajon is sütöd.


Az olajat meg jól forrósítsd fel, mielőtt az elsőt beleteszed. A tojásban viszont ne áztasd a kenyeret, gyorsan mártsd bele minden oldalát, és ennyi.

2010. jan. 4. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim válasza:
86%
NEM TÚL FRISS KENYÉRBŐL,VAGY ZSEMLÉBŐL, BŐ, FORRÓ OLAJBAN (ÉN MÁR FRITŐZBEN IS CSINÁLTAM,MÉGIS JÓ VOLT)KISÜTÖM ÉS SZALVÉTÁT TESZEK A TÁLRA,AMIRE KISZEDEM.EZ LEITATJA RÓLA A FÖLÖS OLAJAT, MIRE A MÁSIK MEGSÜL.
2010. jan. 4. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én grill lapon sütöm,mint a franciák,olaj nélkül.Forró a lap,és ugyan úgy rá a tojásban mártott kenyér.Zsiradék nem kell hozzá.
2010. jan. 4. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!