Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Filézett csirkemellet mennyi...

Filézett csirkemellet mennyi ideig süssem a serpenyőben, beleértve a pirítást is?

Figyelt kérdés
Kis, ujjnyi vastagságúra gondolok. Mindig félek, hogy rövid ideig sütöm, aztán végül száraz túl száraz lesz.

2014. júl. 3. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Bármeddig sütök, mindig száraz lesz. A csirkemell ilyen.
2014. júl. 3. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

4-4 perc mindkét oldala. ezalatt megpirul és a nedvek is benne maradnak.

villát beleszúrni nem szabd, mert akkor tényleg kiszáradhat, mert kifolyik a húsnedv.

2014. júl. 3. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 bumbi02 ***** válasza:

Nem lesz mindig száraz, csak jól kell elkészíteni..: )


Hagyd egészben a csirkemellet: forgasd lisztbe, pirítsd mindkét oldalát hirtelen, forró serpenyőben. (tehát mikor beleteszed a húst majdhogynem füstöljön fel az olaj) 4-4 perc elég, aztán 160 fokon 15 perc, és puha csirkemellet kapsz.


Ha csíkokban akarod készíteni, érdemes szósszal együtt.

A csíkokat lisztbe forgatod, hirtelen lepirítod őket, majd felöntöd kevés tejszínnel a csirkecsíkokat (épphogy el lepje a tejszín a csíkokat), majd fűszerezed ízlés szerint. (pl reszelt sajttal). Garantáltan puha marad a csirkehús, ha nem főzöd szét. Értsd: nagyjából tejszínnel még 10 percig főzd és pont jó lesz.

2014. júl. 3. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ki fogom próbálni! :)
2014. júl. 8. 16:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!