Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a titka annak, hogy a sült...

Mi a titka annak, hogy a sült hús (csirke, karaj, tarja, oldalas, stb. ) piros legyen amikor megsül? Az enyém mindig olyan színtelen.

Figyelt kérdés
2014. júl. 10. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
hagyd tovább sülni picit, sz.tem csak korán kiveszed a sütőből :)
2014. júl. 10. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha fólia alatt párolod puhára, utána még fólia nélkül is kell sütni.


Annak érdekébe, hogy ne száradjon ki, én fólia után pirosra sütöm pár perc alatt a grill fokozattal. Így piros lesz, de nem szárad ki.

2014. júl. 10. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem várod meg, hogy pirosra süljön, akkor halovány is marad :)

Én is többnyire fólia alatt sütöm puhára az említett húsféleségeket, és amikor már omlós, puha, akkor kicsit felerősítem a gázt és fólia nélkül kb 10-15 perc alatt pirosra is sülnek.Nem tovább, mert akkor már kiszáradhatnak.ezidő alatt is többször megnézem, és ha már szép rozsdabarna-pirospozsgás ( ha kell meg is forgatom )akkor már veszem is ki a sütőből.

Hagyományos gázsütőm van, nincs semmilyen extra funkciója.

Vannak azért praktikák is pl bőrös húsoknál (csülök, bőröskaraj... ) ahol lehet közben sörös szalonnabőrkével kenegetni, de van amikor a legvégén híg mézzel kenem át a bőröket. nem lesz édes, de gyönyörű színe lesz és ropogós.

2014. júl. 10. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2014. júl. 10. 16:52
 5/5 anonim válasza:
én a húst amikor már piros foghagymás ketchup-pel kenem le
2017. máj. 11. 01:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!