Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van egy (2,5 kg-os) Pick...

Van egy (2,5 kg-os) Pick füstölt kötözött lapocka sonkám, milyen karácsonyi ételt készítsek belőle?

Figyelt kérdés

2014. dec. 13. 15:53
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
Halászlét, vagy mákos gubát!
2014. dec. 13. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Látom az "értelmesebb" emberek csak megtalálja a kérdést.

Mézes vagy lekváros,karácsonyi receptre gondolok.

Köszönöm.

2014. dec. 13. 16:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen formátumú az a sonka. Egész? Szeletelt? Kisebb-nagyobb darabok? Apróra kockázott? Ezt fontos lenne tudni.
2014. dec. 13. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Mivel nálunk a csontos húsokat senki nem szereti, én a töltött kápszotába mindig valamilyen sonkát veszek, és azt főzöm bele, szeletekre vágva.
2014. dec. 13. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Ez egy egész,kötözött füstölt sonka. Egyben szeretném valahogyan elkészíteni.
2014. dec. 13. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor pedig főzd meg egészben, készíts rá valami finom csilis-mézes pácot, főzés utána knd be, és dugd be a sütőbe.

Nigellának van egy kólában főzött sonkája, valami isteni, egyszer kóstoltam barátoknál.

2014. dec. 13. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

nézd csak, ez az:

[link]

2014. dec. 13. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Igazából kezdő vagyok a sütésben. És azt nem tudom,hogy ezeket az ételeket füstölt sonkából meg lehet-e csinálni,vagy nyers sonka kell? Ugyanis majdnem minden recept 1-2-2,5 órás főzést ír. Majd sütést.

2014. dec. 13. 16:50
 9/10 anonim ***** válasza:

MEg lehet, persze :)

Kérek kóstolót :)

2014. dec. 13. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
88%

Egy ekkora füstöltsonkából többféle ételt lehet készíteni.Főzd meg egyben, babérleveles, fokhagymás-egészborsos vízben lassan, valóban 2-3 órán át csendesen.

a saját levében hagyd kihűlni, majd tegyél el egy jó részt hidegkajának, szendvicsnek, hidegtálnak stb.Mustár, kecsap, torma jó kiegészítők. (szerintem szilveszterre is eltehetsz belőle , hűtőben sokáig eláll )

Másik részét, káposztás, babos, lencsés főtt ételekbe használhatnád el.

2014. dec. 13. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!