Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kissé korai a kérdés: lecsót...

Kissé korai a kérdés: lecsót mélyhűtőbe (fagyasztóba) érdemes elrakni majd a nyáron?

Figyelt kérdés

2015. febr. 4. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen! Mi mindig el esszük, mert rengetek paradicsom es paprika terem a kertben.

Ugy csináljuk, hogy a hagymát, paprikát, paradicsomot (hej nelkul) osszefonnyasztjuk, epp csá h osszeessen es műanyag fagyasthato tárolókba elpakoljuk oket.

Es ha lecsot szeretnénk enni csak elokapjuk, főzzük egy ideig, illetve kolbászt, pirított szalonnát teszünk bele. Na meg a vegen tojást.

2015. febr. 4. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Én darabolva rakom külön a paprikát és külön a paradicsomot a fagyasztóba, nekem télen hagymára dobva így hasonlít a nyári lecsóra leginkább. Lecsót még főzve nem raktam el a fagyasztóba, nem tartom rossz gondolatnak, csak a leve miatt kreatívan kell berakni :)
2015. febr. 4. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Naná! Majd meglátod, milyen jó lesz a csikorgó télben finom nyári lecsót enni !Arra figyelj majd, ha adagolod, hogy annyit tegyél egy edénybe, amit egyszerre megesztek.
2015. febr. 4. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én befőttnek rakom el zsírral lefőzve. 1 évet kibír a speizban.
2015. febr. 4. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
47%
Szeritnem kész lecsót nem érdemes, hanem külön a paprikát, külön a paradicsomot - így lehet bármikor frissen készíteni, de más ételekbe is fel lehet bármelyiket külön is használni.
2015. febr. 4. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen! Én a kész lecsót, tehát együtt a hagymát, paradicsomot, paprikát kevés zsíron rövid dinsztelés után eldobható műanyag poharakban, alufóliával lekötve teszem el, így mindig csak a szükséges mennyiséget kell kiolvasztani. Általában gulyásleves, pörkölt, paprikás krumpli, stb. főzésekor használom fel. Finom és hasznos.
2015. febr. 4. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is mindig fagyasztok, de külön a paprikát, paradicsomot. A paradicsomot tálcán lefagyasztom, és amikor kemény, mint a biliárdgolyó, akkor zacskózom be. A paprikát szeletelve, zacskózom be, bármikor letörhető belőle a szükséges mennyiség. Arra figyelek mindig, hogy csak kimondottan húsos paprikát tegyek el, mert a vékonyhéjú megbosszulja magát, és idő előtt lepöndörödik a héja főzés közben, ami azért nem kellemes.
2015. febr. 4. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a teljesen kész lecsót szoktam lefagyasztani. De én alapjáraton se rakok bele szalonnát meg kolbász, csak hagyma, paprika, paradicsom. Kicsit levesesebb lesz ha felolvasztod, de engem nem zavar. Dobok bele tojást és kész. Vagy teszek alá szalonnát, májhoz, csirkedarabokhoz jó nyáridéző.
2015. febr. 5. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!