Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Süteményekkel hogyan lépjek...

Süteményekkel hogyan lépjek tovább?

Figyelt kérdés
Otthon sosem tanítottak sütni-főzni, aztán lett saját háztartásom, kénytelen voltam megtanulni. Először csak főzni, de az alapoktól ám, úgy minden receptet szó szerint betartva... aztán mikor ebbe belejöttem, jöhettek a sütemények. Kezdtem ott is a legegyszerűbbekkel, ma már ott tartok, hogy bármilyen kelt tésztás dolgot, piskótát, olyan egyszerűbb sütiket, pitéket megcsinálok, krémeket már saját ötleteim alapján készítek, de itt picit elakadtam. Szeretnék többet, szebbet, bonyolultabbat is sütni, de például egy dobostortának a sok lap és az égetett cukros teteje miatt már nem mernék nekiállni... hogyan tudnék autodidakta módon fejlődni a "cukrászkodásban"?
2015. márc. 15. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Én youtube videókkal tanulok. Ha tudsz idegen nyelveket, akkor külföldi specialitásokat is jól el lehet sajátítani ott.
2015. márc. 15. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Beütöd a google-ba hogy milyen sütit szeretnél, és kidob kismillió féle-fajta elkészítési módot.

Pl. dobos torta készítése:


[link]


Akármelyiket is megnyitod, ott találsz egy-egy részletes leírást is.

Biztosan mind finom, a Nosalty.hu, ill. a Mindmegette.hu igen-igen sokak által kedvelt főzős-sütögetős honlap. De majd megnézegeted, neked melyik a szimpi.

2015. márc. 15. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sajnos úgy tűnik, rosszul fejeztem ki magam. Szóval mit tegyek, vagy mások mit tesznek akkor, mikor ott a recept, de nekem egyszerűen valamiért nem megy? Például a múltkor készíteni akartam soklapos mézes sütit, kiválasztottam egy igen népszerű receptet, aztán grammra pontosan lemértem mindent, de 4 lap helyett hiába nyújtottam ahogy bírtam, csak 3 sikerült. Vagy amikor égetett tésztás receptet próbálok, valamiért az mindig szétfolyik, alaktalan lesz. Úgy érzem, hogy eljutottam a határig, amikor addig próbálom, amíg egyszer majd sikerül és valami komolyabb tudásra szeretnék szert tenni... vagy ilyen nincs, erre az ember vagy ráérez, vagy úgy születik, hogy nem megy a sütés csak alapszinten?
2015. márc. 15. 11:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért írtam a youtube-ot, mert ott pontosan látod is, hogyan csinálják... Leírva egy dolog, úgy nekem sem megy mindig. De a videót megnézem annyiszor, míg a végén már csukott szemmel is látom, és így az egyéb praktikákat is el lehet lesni, amit amúgy senkinek nem jutna eszébe leírni.
2015. márc. 15. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A titok az hogy ne rekedj meg, ne félj. Ugyanis az hogy nem sikerült a 4 lap vagy, szétfolyt az égetett tészta lehet alapanyag probléma is.


Pl. én a zserbót évek óta ugyan az alapján a recept alapján csinálom. Mindig az a "bajom" hogy mind a 3 lap túl lóg a tepsin nyújtás után. Az évek alatt viszont 2x előfordult hogy nem hogy nem lógott túl, de nem is tudtam akkorára nyújtani a lapokat mint a tepsi. Akkor a két alkalommal pechem volt, vagy a liszt vagy az élesztő minősége nem volt megfelelő, így hiába csináltam mindent ugyan úgy nem volt jó.

Valószínűleg ha első alkalommal lettem volna ilyen peches elkönyveltem volna hogy én vagyok ügyetlen, ugyanis akitől kaptam receptet nem csak leírta hanem a gyakorlatban is megtanította.


De ugyan ez megjelenik a piskótában is, mindig ugyan azt a receptet követve, ugyan úgy csinálom, mégis valamikor szép magas, máskor meg állhatok neki még egy lapot sütni mert annyira nem jön fel hogy képtelenség tortának félbevágni.

2015. márc. 21. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!