Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért van az, amikor párolom...

Miért van az, amikor párolom a barna rizst, lefedem és mindig ilyen hab képződik, ami ki akar jönni a lábasból?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt írják, hogy le kell fedni, de ha nem fedem le, akkor nincs ez a hab(nem fut ki)
2015. jún. 13. 08:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne fedd le teljesen, hagyj rést!

És vedd alacsonyabb fokozatra, akkor nem fut ki.

2015. jún. 13. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, legalább te válaszoltál.
2015. jún. 13. 09:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Alig lesz hab, ha a rizst elotte megmosod (lecsepegteted), majd keves olajon "uvegesre" piritod. Ekkor hozza adjuk a dupla mennyisegu vizet (hagyjuk felforrni), majd takarekra vesszuk a langot es az edenyt nagyjabol lefedjuk. Nagyjabol lefedes annyit tesz, hogy vagy teszel a fedo es az edeny koze valamit, avagy a fedot egy picit felre huzod.
2015. jún. 13. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom, mint az utolsó, csak teljesen lefedem.

Takarék lángon nem habzik.

2015. jún. 18. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!