Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki már sütött valamilyen...

Főzős Laci kérdése:

Aki már sütött valamilyen husit barna sörben, az árulja már el nekem, hogy csak 1-2 decit öntsünk egy tepsihez, vagy akár egy fél litert is?

Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sütöttem már, méghozzá füstölt csülköt egészben. Bár szerintem Te nem pont erre vagy kíváncsi.


Előtte a csülköt puhára kell főzni, majd tepsibe tenni, és a sörrel locsolgatva addig sütni amíg a bőre kemény ropogós nem lesz. De nem kell rögtön ráönteni az egészet, hanem folyamatosan locsolgatni vele. Kb. 2,5- 3 dl fogy el összesen. Párolt lilakáposztával az igazi és fűszeres egészben sült krumplival.

Jó étvágyat.


A kérdésedre visszatérve szerintem csak 1-2 decit önts a hús alá, ha szelethúst szeretnél sütni.

2012. okt. 17. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
23%

Elég lesz!

Én nem sörrel, borral sütöttem (van receptem tarjára, ill. kakasra!). Egy alkalommal a kakasra többet öntöttem, mint kellett volna, így mire megebédeltem, tisztességgel be is rúgtam tőle! Ebéd után mentem alukálni! ?))))

2012. okt. 17. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves 2. megosztanád velünk a tarja és kakas recepted?

Nagyon kíváncsi lennék rá, szívesen próbálgatok új dolgokat :)

Köszi!!

2012. okt. 17. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

A kakas: combjait és mellehúsát egyben, előző d.u. besóztam, fokhagymával tűzdeltem. Másnap bő zsírban bele egy teflonba, átforgattam fehéredésig, mellé raktam jó vastagra szelt hasáb-burgonyát és cikkekre vágott fehér-hagymát (én úgy tudtam, hogy medve-hagyma a neve, most azt mondják, hogy az csak a speciális saláta-hagyma volt), no mindegy, amit mellé cikkeztem, nem vöröshagyma, nem is lila-hagyma volt.

Amikor már a zsírban fehéredésig sült, akkor öntöttem rá (elég lett volna 1,0 - 1,5 deci fehér bor) a bő 2,0 deci fehérbort öntöttem alá, beborítottam és hadd puhuljon. Gondoltam, majd idővel a bor úgyis elpárolog alóla, és a többit pótolom vízzel, hát nem párolgott el! Megpuhult, födő le, szépen zsírjára sült, a husi megpirult és a krumpli is. Isteni finom volt, ebből belaktam és mentem = beszédültem a szobába alukálni! :)))


Tarja:

Előző este besózod, borsozod.

Másnap bő zsírban kb. 2x annyi szálára vágott vöröshagymát dinsztelt, mintha ugyanazt a húsmennyiséget pörköltnek akarnád főzni. Pucolj meg és szelj fel hozzá egy jó marék foghagymát is, a vöröshamával együtt kezdd el dinsztelni, majd forgasd bele és fehéredésig süsd a tarja szeleteket. Szemes bors + babérlevél még kell bele.

Itt öntsd alá a 1,5 max 2,0 deci fehér bort (mennyiségtől függ, a 2,0 deci még a 2,0 kg. tarhához is elég!), beborítod és amikor a bort elfőtte maga alól, a vizzel még tudod pótolni, hogy a husi megpuhuljon. Amikor puha, födő le, zsírjára sütöd és pirítod.

Teflonba rakd fel, mert a hagyma egy jó sűrű szaftot képez, és szeret leragadni.

Elég, ha teljesen száraz, megsózott tört krumplit adsz mellé köretnek, mert a hagymás szafttal meg tudjátok locsolni!

Jó étvágyat!

2012. okt. 17. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Kösziii :) azt hiszem a hétvégi menü megvan :)
2012. okt. 17. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
1-2 decit a húsra, 1-2 pintet a gallérod mögé.
2012. okt. 17. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy észrevettem az albérletes évek alatt, ízlés dolga. Valaki szereti, ha van lé a hús alatt, amikor elkészül. De 1-2 deci is elég alá (én is ennyivel szoktam). Esetleg ha még nem puha a hús, és már nincs alatta, akkor kicsit még öntök alá.
2012. okt. 17. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!