Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jó ötlet amit kitaláltam...

Jó ötlet amit kitaláltam rántott húshoz?

Figyelt kérdés

Egyedül vagyok ,szóval mindössze 3 kis szelet lapockát szándékozok kirántani. Eszembe jutott, hogy fel lehetne turbózni, borzaskára gondoltam, de nincs sajtom.

De aztán eszembe jutott, hogy van francia camembert sajtom, és tegnapról maradt egy kevés spenót. Szóval milyen lenne, ha megtölteném ezekkel? A spenótot nyersen szokták rakni a töltött cuccokba? Vagy jó így elkészítve is? Megy a Camembert-hez? rántsam, vagy bundázzam tojásban?


2015. jún. 16. 16:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Jó ötlet!

A spenót nyersen is fogyasztható. Főleg ha még zsenge.


Én úgy csinálnám, hogy a szeleteket vékonyra kiklopfolnám, megtölteném a sajttal és spenóttal. Feltekerném, paníroznám és bő olajban kisütném.

2015. jún. 16. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi, kb. én is erre gondoltam, csak az a baj, hogy a spenót már főzve van főzeléknek, szóval azt is betölthetem? Nem folyik ki belőle?
2015. jún. 16. 16:34
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Én szoktam a rántott húshoz csinálni egy kis karfiolos krumplipürét, ha érdekel leírom a receptjét.
2015. jún. 16. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
3. köszi, érdekel, bár mára már adott az alapanyag és időközben be is töltöttem a húst, de érdekel a későbbikre is, mert szeretem a karfiol ízét.
2015. jún. 16. 17:20
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Írd majd meg, hogy sikerült.

Jó étvágyat :)

2015. jún. 16. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

Itt leírom, hátha mások is kedvet kapnak rá :)

Rendkívül egyszerű recept.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 nagy poharas tejföl

20 dkg margarin

0, 5 kg karfiol

1 kis poharas natúr joghurt

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben feltesszük főzni. A brokkolit rózsáira szedjük, átmossuk és delikátos vízben külön lábosban főzzük meg. Ha a burgonya megfőtt leszűrjük, a margarinnal és tejjel összekeverjük. A karfiolt, ha megfőtt, a joghurttal alaposan összetörjük. A burgonyát és a karfiolt összekeverjük, sózzuk borsozzuk és botmixerrel vagy habverővel alaposan összedolgozzuk. Rántott húshoz, vagy fasírthoz nagyon finom köret. :)

2015. jún. 16. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a receptet, mindenképp megcsinálom ha a férjem itthon lesz. :-)

Isteni lett a töltött húsom, egy csepp sem folyt ki a sajtból és a spenótból. Vastagon paníroztam, és hirtelen sütöttem. Harmonikus volt az íze, kívül ropogós, belül lágy. Egyedül a fogpiszkálók zavartak az élvezeti értékben, mert kerülgetni kellett őket, de nagyon összhangban lett a héjában sütött újburgonyával.

2015. jún. 16. 18:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, most vettem észre, hogy van egy elírásom a receptben, brokkolit írtam karfiol helyet. Nem a brokkolit szedjük rózsáira. Még egyszer bocsi :)
2015. jún. 16. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem biztos ,hogy rossz lenne brokkolival a burgonya. Nagyjából "pince" ízű, mint a karfiol és a krumpli, és van is egy recept arra, amikor a krumplipürét brokkolival pépesíted, és csirkemájjal kínálod mézben pirított hagymakarikákkal és balzsamecettel.
2015. jún. 16. 22:13
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nahát, ezt a husit én is kipróbálom friss spenótból, mellé a karfiolos pürét :)
2015. jún. 16. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!