Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen zöldségeket lehet...

Peszi 1973 kérdése:

Milyen zöldségeket lehet lefagyasztani, hogy elég jól megmaradjanak? Milyen jó praktikákat tudtok?

Figyelt kérdés

2015. aug. 9. 00:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Elsősorban azokat, amiknek nem túl magas a víztartalma, paprikát, paradicsomot pl. nem. A többit mind, a brokkolit, karfiolt rőzsákra szedve, blansírozva (forró vízbe engedve 15-20 másodpercre, aztán megszárítva), a répát, fehérrépát tisztítva, szeletelve vagy hasábokra vágva. Hagymát, káposztát, krumplit, lencsét, szárazbabot fölösleges fagyasztani. Tököt legyalulva, patisszont hámozva, szeletekre vágva lehet. Padlizsánt, cukkinit még nem fagyasztottam, nem tudok hozzászólni.
2015. aug. 9. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Szinte mindent le lehet fagyasztani és fölösleges blansírozni. Káposztát is lehet, káposztás tésztához, káposzta főzelékhez jü. Paprika, paradicsom enni nem, de ételbe jó fagyasztva is. Tököt csak gyalulva, mert egészben nem jó.
2015. aug. 9. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Lecsóból indult az ötletem ( télen olcsóbban legyen), meg van hely a fagyasztóban és ezek a zöldségmixek fagyasztva borzalmasan drágák, pedig csak meg van tisztítva a zöldség és összevágva. Biztosra akartam menni, hogy nem trükköznek velük :-D . Paradicsomot kipróbáltam közben, fölraktam főni éppen csak annyira, hogy fölforrjon a víz, leöblítettem hideggel, tökéletesen lejött a héjja, fölkockáztam olyan vágódeszkán amin körbe ilyen csatorna fut, így megmentettem a levét is.Üres tejfölös vödrökben raktam be a fagyasztóba, tök jó lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
2015. aug. 9. 08:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Szoktam hagymát felaprítva lefagyasztani.Nagyon jól jön, ha sietek. Azért is, mert elég romlandó nem áll el.
2015. aug. 9. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindent, még a paprikát is karikára szelve, zacsiba rakni, és mindig csak annyit török le belőle, amennyi éppen akkor kell.

Borsó, bab, karaláb, karfiol, tök, paprika már bent van a fagyómban. Most már csak a répa-gyökér-petrezselyem hiányzik, pár hét múlva azt is berakom.


Lecsóhoz az idén elkészítettem a lecsót (kolbi nélkül), és a kész lecsó-alapot dobozokban fagyasztottam le. Majd ha kienged, átforralom, bele a kolbász... és szerintem jó lesz!

Nyers formában a paradicsom lefagyasztva nekem sem lett jó.

2015. aug. 9. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem a paprika kiengedve összelöttyed, a lecsó sem olyan ízű fagyasztottból, ugyanígy a paradicsom. Talán a kész lecsót le lehet fagyasztani (tojás nélkül).

A blansírozott zöldség finomabb felengedés után.

2015. aug. 9. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok!

Ha még fagyasztott állapotban teszed a forrásban levő vízbe/levesbe, vagy felmelegített zsírba/olajba a cuccokat, megőrzi a főzés után is az eredeti roppanós állagot, sohasem lesz löttyedt.

2015. aug. 9. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Évek óta fagyasztom a lecsónak valót. A paradicsomot tálcán először kőkeményre fagyasztom, majd bezacskózom. Meleg csapvíz alá tartva kibuggyan a hájából és deszkán pár perc múlva szeletelhető, kockázható.

A paprikát felszelem, és zacskókban fagyasztok le, kb kilós adagokban. Bármikor leválasztható belőle annyi, amennyi egy lecsóhoz kell.(persze pörköltbe, levesekbe is kerül belőle)

Rengeteg zöldségfélét is fagyasztok, pl, ha csak egy gyerekfejnyi zellert kapok, azt feldarabolva kis hasábokra lefagyasztom.

Tök, cukkini, patisszon,salátauborka, brokkoli, karfiol.... és sorolhatnám, hogy még mi kerül a fagyóba.

Gombát is rendszeresen fagyasztok, ha kell, csak letörök egy darabot és mehet a zsiradékra.

Tényleg fontos, hogy a zöldségféléket kiengedés nélkül azonnal meg kell kezdeni sütni/főzni, csak így számíthatunk jó eredményre.

2015. aug. 10. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!