Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kezeljük a lángost ha...

Hogyan kezeljük a lángost ha nagyobb mennyiségben van rá szükség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hirtelen nem tudom, hogy megfogalmazni a kérdésem. Külföldön éldegélek és a lényeg az, hogy a hétvégén meghívtak egy fesztiválra, ahol a magyar konyhát fogom képviselni. Lángost és csörögefánkot fogok sütni a nagyérdeműnek. Azt mondták, hogy 7-10 ezer embert várnak és olyan napi 400 lángossal számolhatok. Mivel eddig csak itthon sütöttem, hirtelen elbizonytalanodtam, hogy miként "menedzseljem" a tésztát. Azt kiszámoltam, hogy mennyi alapanyag kell. Valaki akinek van ebben tapasztalata, meg tudná osztani velem? :) Előre is köszönöm!



2015. szept. 30. 06:06
 1/9 Ügyet Lenke ***** válasza:
jó nagy fába vágtad a fejszédet, remélem nem egyedül akarod ezt megcsinálni...:) mindenképp fontos szerintem, hogy az időintervallumban amíg kint vagy mindig legyen előkészítve tészta, és az utolsó rendet is tudd megsütni majd...oszd fel a mennyiséget és kb. óránként csinálj egyforma adagokat a tésztából amiből majd folyamatosan dolgozol, oda a 400 lángos+csöröge kell neked rengeteg olaj és edény, vagy ipari fritős is...
2015. szept. 30. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Az is biztos, hogy minimum 1 segítségre szükséged lesz ott, aki a kezed alá dolgozik akár az előkészítésnél, akár a sütésnél vagy a rátétek (tejföl-sajt-stb.) kezelésénél.
2015. szept. 30. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Húha, szerintem minimum 2 segítségre lenne szükséged, az egyik sütné a lángost, a másik a csörögefánkot.

Te pedig mondjuk szaggatnád, és azt hiszem még egy ember elférne, mert egy szaggatná a lángost, másik a csörögét.

A feltéteket előre meg tudod csinálni, így azzal már előrébb vagy.


Mivel mindkét esetben kelt tésztáról van szó, ezért számolni kell a kelesztési idővel is, kérdés, hogy szabadtéren, vagy zárt helyen lesz a fesztivál? Bár most így hirtelen a csörögéről nem tudom, hogy melyik receptre gondolsz, mert van kelesztés nélküli is.... hmmm...


Jól szervezve megoldható a dolog, de én biztos, hogy 2-3 fő segítségét igénybe venném!!!


Nemrég voltam fesztiválon, és kígyózó sorok voltak a lángosos előtt, rossz volt nézni a kapkodásukat, mert csak ketten voltak, az előre bedagasztott tésztát még csak akkor formázta az egyik hapsi, a másik sütötte fejvesztve, tette rá a feltétet.

Aztán mire odaértem, közölték, hogy már nincs is több bedagasztva.


Így szerintem inkább több legyen reggel már bedagasztva, mint amennyire számolsz. Végülis egyáltalán nem drágák az alapanyagok.


A kelesztést pedig lassíthatod, ha hűtőbe teszed.


Sok sikert!!! :)

2015. szept. 30. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Csörögét kelesztés nélkül szoktam, ha kell a recept, írom ide. Akkor azt gombócokban el tudod vinni, ott már csak nyújtani és darabolni-sütni kell!
2015. szept. 30. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Lángos tésztát akár egy héttel előre is elkészítheted, nagyméretű, lezárható műanyag tálban-dobozban tarthatod hűtőszekrényben. Arra figyelj viszont, hogy hatalmasra kel, tehát egy-egy edényt max féig tölts tésztával, különben a tészta kimászik. :)
2015. szept. 30. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csörögéből dagasztás nélkülit fogok csinálni, lesz időm begyúrni a kezdés előtt. Lesz egy segítőm aki kasszázik meg ízesít a többit megoldom majd én, mivel nincs más választásom :) Nyilván jobb lenne még egy ember, de sajnos az nem fog összejönni. A tészta elfogyásától tartok a legjobban. Egyébként szabadtéri móka lesz.
2015. okt. 1. 05:59
 7/9 anonim válasza:
szerintem eleinte vigyázz vele mert ha a láng nagyon magasan ég akkor kicsit visszább kell venni
2015. okt. 24. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Hogy sikerült?
2015. okt. 27. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Sokkal kevesebben voltak a vártnál, így semmi probléma nem volt. :)
2018. márc. 14. 16:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!