Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csülök sütve lábasban?

Csülök sütve lábasban?

Figyelt kérdés

A kérdésem lényege a cimben olvasható: elromlott a sütöm, a férjem viszont sült csülköt szeretne enni a születésnapján, ami nem sokára lesz. (Ezért sem akarok mást késziteni)

Van valaki, aki már sütött csülköt lábasban a tüzhelyen (lehetöleg egyben)? Szivesen venném az ötleteket, hogy hogyan is készitsem, hogy puha is legyen, meg ropogós is.


Köszi a válaszokat elöre is.


2010. márc. 20. 07:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Én mindig lábasban sütöm, és a tűzhelyen.Sütőben soha nem sütöttem.Igaz mi jó ropogósan szeretjük, így sajnos a puhán maradásra nem tudok tippet:((

De nagyon finom lesz itt is.

2010. márc. 20. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi ritkán eszünk csülköt, mert csak én szeretem. Én úgy szoktam csinálni, hogy a sütés előtt egy kicsit megfőzöm, csak aztán sütöm készre. Ha van otthon kuktád, akkor a sütés előtt párold kb. 30 percig, aztán tedd lábosba. Öntsél egy kevéske levet a kuktából a csülök alá. Ízesítsed szájízed szerint, és lassú tűzön szép lassan süssed. Mi szeretjük a foghagymát, így a kuktába is, meg a lábosba is jó sokat teszek.

Biztosan finomra fog sikeredni:)

2010. márc. 20. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket: az elsötöl kérdezem, hogy ö hogy szokta elkésziteni. (A puha a húsára vontakozik, a börét mi is ropogósan szeretjük.)

Kuktám nincs...

2010. márc. 20. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Főzzd elő a csülköt. Csinálhatnád úgyis, h nem lábasban hanem ugyanugy tepsiben rakod a tűzhelyre, biztos van olyan tepsid aminek van teteje is. (általában minden házban megtalálható az a bizonyos barna színü, aminek van teteje is) koporsónak is hívják azt a féle tepsit. Ha már előfőzted, belerakod a tepsibe, vagy lábasba, alá tegyél zsírt, vékony hagymakarikákat. És süsd, vannak praktikái a szép szín elérésében: hintsd meg a különböző fűszerekmellett pirospaprikával (vékonyan), gyönyörű piros lesz. Mivel ha teljesen megfőzöd a csülköt aztán sütöd jó kis ropogós bőre lesz! (főzéskor megpuhul a bőr,sütésnél az kiszárad = így lesz ropogós)Sörrel is meglehet locsolni, ezáltal is ropogós lesz a bőre, meg mivel megfőzted már, így meg belül puha lesz. Vagy akkor is ropogós lesz, ha a saját levével locsolgatod sütés közben, REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI.
2010. márc. 22. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sikerült megsütni és mégizlett is a családnak.
2010. márc. 22. 21:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!