Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » SOS! Mit csinálok rosszul a...

Igabcsy kérdése:

SOS! Mit csinálok rosszul a csokibevonat készítésekor?

Figyelt kérdés

Segítsetek!!! Itt állok a konyhában és valami nem stimmel.

Az egyik lábosba vizet tettem a másikat rátettem erre, de úgy, hogy a fölső lábos beleérjen a forrásba lévő vízbe. Ebbe tördeltem bele 2 tábla csokoládét (Boci étcsokit) Felolvadt ugyan de nagyon sűrű volt ezért a 18 dkg csokihoz tettem nem egészen 1 evőkanál étolajat. (gondolom ez nem sok). Még így is sűrűnek találom, mert bele mártogatom a kis sütikéimet, de nehezen folyik le róla, vastag lesz a bevonat. Már eltelt 20 perc és még mindig nem szilárdult meg a csoki a sütiken.

Mi a fenét csináljak vele? Mivel sűrű, ezért olaj kellene, de már így sem szilárdul. Vagy több idő kell neki?

Hogyan csináljak vékony bevonatot hígabb csokival, ami meg is szilárdul?


2010. márc. 20. 10:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én így szoktam,s még mindig sikerült. Egy tábla csokit (én katicát szoktam) összetörök kockára majd öntök hozzá egy fél dl olajat. Ezt a mikroba teszem, míg megolvad a csoki s simára kavarom.Vagy gőz fölött kavarom, mint te. Ennyi.
2010. márc. 20. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ismét én, tegyél még hozzá olajat, a két táblához elvileg 1 dl kell.
2010. márc. 20. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
Lehet az étcsoki a baja.
2010. márc. 20. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Mi vizet szoktunk tenni a csoki mellé, és azt mikróba.
2010. márc. 20. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha vajat teszel bele, akkor is felhigul, de kihütés után az is szilárd lesz.
2010. márc. 20. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
43%
Mi a süteményhez tortabevonó csokit szoktunk venni.Abból lehet kapni-tej és étcsokisat,a Katica is az.Lehet hogy te sima étcsokit vettél?-az csak nassolni jó.ZS
2010. márc. 20. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

étolajat csokihoz??? szerintem inkább tejszínnel higítsd! (csak várd meg míg a csoki kicsit kihűl, a tejszín meg kicsit megmelegszik, különben kicsapódhat)

miután bevontad a csokival, tedd be a hűtőbe, és akkor hamarabb megszilárdul.

2010. márc. 20. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
13,45-valóban étolajjal hígítjuk a tortabevonót,hát ebbe most már bele kell törődnöd.ZS
2010. márc. 20. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönök a segítségeket.

Pici olajat tettem még hozzá, és végülis megkötött a sütiken a csoki, csak én voltam türelmetlen.

Azt hittem, hogy sokkal kevesebb idő elég ahhoz, hogy visszakeményedjen. De több mint 1 óra kellett neki.

És miután megszilárdult már nem is tűnik olyan vastagnak az a bevonat. Csak folyósan túl tömény volt.

Köszönöm mindenkinek a választ.


ui: a tejszín szerintem sem jó ötlet, mert ezek kis apró sütikék, amiket egyenként csokiba forgattam, és tulajdonképpen kézzel kell megfogni őket. (tehát muszáj volt, hogy a bevonat szobahőmérsékleten is teljesen visszakeményedjen). Nem lenne szép látvány, ha a vendégek hozzáragadnának a sütihez. :-))

2010. márc. 20. 16:59
 10/11 anonim válasza:
72%
Csak egy jó tipp!Tejet is tegyél bele,nem sokat,olajat Én is szoktam,ettől lesz szép fényes!
2010. márc. 20. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!