Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Babot sós vízben áztatni?

Babot sós vízben áztatni?

Figyelt kérdés
Itt a bableves ideje és arra gondoltam, hogy a levesben is lesz só, de mi lenne ha már eleve sós vízbe áztatnám be szárazbabot?

#bab #áztatás #bableves #bab áztatás
2015. dec. 7. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
És az miért lenne jobb, mint megsózni a levest? Lehet hogy jó úgy, csak nem értem a gondolatmenetet.
2015. dec. 7. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Minek? A sótól eleve lassabban puhulnak a hüvelyesek, másrészt az áztatólevet úgyis leöntöd, ha nem akarsz puffadni.
2015. dec. 7. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem szoktuk sós vízben áztatni. De pont arra vagyok kiváncsi, hogy miért nem?
2015. dec. 8. 10:00
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

Azért, mert teljesen felesleges, a só valóban késlelteti a főzési időt.

Remélem nem vársz senkitől hosszú, kémiai magyarázatot, esetleg képletet.

2015. dec. 8. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

jajj, dehogy elhiszem én ha ezt többen mondják.


Amikor a hgyamafőzeléken gondokoztam az nem volt iylen nehéz. Megfőztem kisértleként. Aztán ettem egy tányérral és kidobtam :D

2015. dec. 8. 17:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!