Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan készítitek a sült...

Ti hogyan készítitek a sült krumplit? Hogy szeretitek?

Figyelt kérdés

Próbálok új technikákat találni a sült krumpli ízletesebbé, változatosabbá tételéhez.


Anyám mindig az "egyszerű és gyors" megoldást alkalmazta: megpucol, feldarabol, egy tepsi olajban kisüt, amíg szinte barna nem lesz, kész. Még papírra sem szedte, hogy az olaj lecsöpögjön róla, úszott az olajban sütés után is. Anno azt hittem, nem is létezik más mód...


Egy ismerősöm nemrég megismertetett a kétszer sült krumplival: egyszerűen kiszedi papírra a krumplit, amikor már aranysárga, lecsöpögteti, majd visszadobja 1 percre sütni. Sokkal finomabb és puhább, mint anyám megoldása.


A párom viszont előnyben részesíti a mirelit sült krumplit - szerinte az jobb. Pedig ő egy szélesebb gasztronómiai kultúrával rendelkező családból származik. Szíve joga, néha én is megeszem, de ha van időm és kedvem, inkább csinálok friss krumpliból sültet.


Ötleteket várok, hogy ti hogy szoktátok készíteni, hogyan szeretitek. Sütőben, tepsiben, olajsütőben, milyen módszerrel.



2016. jan. 14. 04:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én sütőben sütöm, nincs az a módszer a serpenyősnél, ami nekem ne lenne túl olajos, bármilyen profin is készítik. Diákként dolgoztam anno étteremben, a legtöbb helyen kétszer sütik, úgy finomabb valóban, de nekem sehogy sem jön be. Én cikkekre szelem, előfőzöm, ez forrástól csak pár perc, attól függ mekkorára draboltam. Lecsöpögtetem és tepsibe szórom. olivaolajban elkeverek sót, frissen őrölt borsot, kevéske pairospaprikát és őrölt rozmaringot (lehet fokhagymát is nyomni bele, ízlés dolga) és evvel a kencével meglocsolom,alaposan, de azért ne tucsogjon, jól összerázom. Minimum 220 fokos sütőbe tolom, középre, nem tudom, de így olyan fél óra kell neki talán, mérettő függ megint, ha kell a végén feljebb teszem a rácsot és amikor bekkukantok ellenőrizni megrázogatom a tepsi is. Így ha minden klappol, fimom fűszeres, kívül ropogós, belül omlósan puha krumplit kapok. Így sem épp hajj de gyors, de nem kell a konyhában posztolni az olajszagban amíg sül és szerintem sokkal finomabb, de az ízlés ugye nagyon relatív dolog, kinek a pap...
2016. jan. 14. 05:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha a hasáb krumplit előre megfőzöd kb. félfövésre, és miután leszűrted, beledobod az olajba/zsírba = a hirtelen forró olajtól egy külső hártyaréteg képződik rajta, ettől roppanós lesz, miközben a közepe puha... elég is neki ennyi sülés!!!
2016. jan. 14. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én steak burgonyából szeretem a legjobban. Megmosom, méretétől függően felezem vagy negyedelem. Meghámozni nem kell! Általában befűszerezem, és mehet a sütőbe.
2016. jan. 14. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!