Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A kókusztejet mennyi kalóriána...

A kókusztejet mennyi kalóriának számoljam?

Figyelt kérdés
Ha csinálok kókusztejet, akkor ugye azt vízből és reszelékből csinálom. A végén hogy számolom ki a kalóriát? A reszeléket ugye nem iszom meg..:D Én a kicsapódó kókusztejszínt vagy zsírt rajta hagyom. Mennyi kalória lehet reggel belőle 2 dl?

2016. febr. 14. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

[link]

0,3mp alatt

2016. febr. 14. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Leírnád nekem, hogy csinálod házilag? :))
2016. febr. 14. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: Hidd el, én is ismerem a Guglit és a Kalóriabázist, de nem hiszem hogy a háziban csak ennyi kalória van.:)


Persze, de ide írom ha nem baj.:) 1,2 liter vizet felforralok. Ha felforrt beleöntök 200 g kókuszreszeléket, hagyom állni pár órát fedő alatt. Ha kihűlt leturmixolom jó alaposan, a megmaradt nedves reszeléket én krumpli nyomóban szoktam kifacsarni.:D Beleöntöm egy tejes üvegbe és ennyi.:) Arra kell figyelni hogy 4-5 nap alatt meg kell inni.

2016. febr. 14. 12:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Köszi szépen :))
2016. febr. 14. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Én is így csinálom, csak max. felennyi vízzel. Fogalmam sem lehet, hogy mennyi kalória, ráadásul nekem a szénhidrát számít igazán... Ez van, a számolás tele van bizonytalanságokkal, hiába ismerünk mindent grammra pontosan.

Én eszem a maradványkókuszból is, de nem olyan arányban, mint a tejből.

A legjobb közelítés, amit tudok, a Cocomas dobozán levő zsíros kókusztej recept... Amit nem tudok fejből.

De sokszor csak sima kókusztejnek írom, ötszörös mennyiséget, mint amit fogyasztottam, nekem így bőven jó. Pontosan nyilván lehetetlen megmondani, minden kókusztejem más és más lesz, meddig áztattam, mennyi víz kerül bele (szemre csinálom, nem mérem), mennyire nyomkodom ki...

Hogy tuti közelében sincs a kalóriabázisos értéknek, az tuti. Az én kókusztejem zsíros és édes, a maradványkókusz kicsit sem az.

2016. febr. 14. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!