Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hányszor használod fel ugyanaz...

Hányszor használod fel ugyanazt az olajat?

Figyelt kérdés
2016. jún. 20. 11:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Amíg el nem fogy. Igaz én nem szoktam szétégetni... Amben sütöttem valamit, pl húst, vagy krumplit, azt elfőzöm, elsütöm. Talán max 2-3szor sütök benne, utána felhasználom valami alá, vagy rántásba, ilyesmi.
2016. jún. 20. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
48%

Amit bő olajas sütésre használok, azt egyszer, aztán kuka. Jó, akkor egyszer kisütök benne több adagot is, nem melegítek külön minden szelet rántott húsnak új olajat, de egy ebéd után mindig megy a szemétbe.


Olyat viszont el tudok képzelni, hogy valamit sütök olajban, pl. fokhagymát, csilit stb., és az olaját utána felhasználom egy tésztaszószba. Az az olaj viszont nincs megégve egy csöppet sem.

2016. jún. 20. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
4-6 alkalommal kb rántott ételekhez. Goldpack pálma olajat használok amit sütés után szűrni kell . De sokkal jobb mint az étolaj minőségre is és használatra is. Nem büdös sütés közben.
2016. jún. 20. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés olyat készítek, amit bő olajban kell készíteni. És ugye azt lehet még többször felhasználni, mert ha valami alá kell egy kicsit, az nyilván nem marad meg.

Max. 2-3 alkalom. De attól is függ, hogy utána milyen. Ha már első használat után jobban igénybevett, akkor nem használom többször.

2016. jún. 20. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
30%
Egyszer, mert nem sütök bő olajban. Ha véletlenül igen, akkor kétszer. Egyébként kókuszzsír, ami felhasználható soxor is, hacsak nem szenesítek el benne valamit, amire azért van esély, a főzni tudás és a szórakozottság az kettő s egyes ételek is igen elszántan morzsásodnak és égnek el. Azt persze olyankor kiszedi az ember a zsírból.
2016. jún. 20. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
63%
3-5 alkalommal
2016. jún. 20. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
5ös, lángososnál dolgozol?:D
2016. jún. 20. 20:58
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
Látom, le lett pontozva az egyszeri használatom, nem értem, miért. Nálam az olaj, ha kisütök benne pár szelet rántott akármit, tele lesz égett morzsákkal. Az már nem olyan. Miért rontanám el az újabb adag ételt nem friss olajjal. Nagyon utálom, amikor igénytelen étkezdékben, vagy igénytelen háziasszonyoknál vendégségben érzi az ember, hogy ez bizony nem friss zsiradékban készült. Mi értelme a jó, drága húst, finom ételt ilyen balatoni lángosos turistaátverős spúr hozzáállással elrontani? Nem értem.
2016. jún. 21. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Kérdező! Te most konkrétan lángos sütése esetén érted a kérdésed???


Mert akkor a kérdésre a válaszom, hogy egyszer....

Ha ilyen tésztákat sütök, mint a lángos, vagy szalagos fánk, csörögefánk, vagy éppen krumplis flekni, stb.... Na akkor abban az olajban már nem sütök újra ilyesmit.

Ezekhez nagyon forrónak kell lennie az olajnak és gyorsan kell egymás után ki-be tenni a tésztákat, ráadásul óhatatlan, hogy ne szóródjon némi liszt az olajba...

Szóval ez azzal jár, hogy hamarabb elhasználódik az olaj és ha lassú vagy béna az ember, akkor akár meg is éghet.


Már vagyok olyan gyakorlott, hogy ne égessem meg, de mivel ezekből a tésztás cuccokból nagyobb mennyiséget szoktam egyszerre sütni, így abban az olajban már nem kezdek másnap hasonlókat kisütni. Hagyom leülepedni, leöntöm és felhasználom pl rántáshoz vagy más (sós) ételek alá, amibe csak kevés olaj kell. Az alját nem használom fel.


Viszont olyan, hogy rántott hús, hasáb burgonya, krokett, húspogácsák vagy hasonló kaják kisütése esetén egyáltalán nem használódik olyan nagyon az olaj, mint a lángosszerű kajáknál.... Ilyenekre 2-3 sütés simán belefér, de akár 4-5 is, ha nem sok emberre sütök. (Én ált. 3 főre szoktam...)

Persze ha egyes sütések után némi morzsa marad benne, akkor leülepítem, átöntöm másik lábosba, és legközelebb abban sütök, nem szoktam a morzsákat újra és újra sütögetni, mert az akkor már megégne és az tenné rossz ízűvé az egészet.

Na és amikor már nem találom a legfrissebbnek az olajat, akkor azt szintén elfőzöm másra.


Szóval Kérdező nem kell sem igénytelennek lenni, és nem is kell pazarlónak lenni. Csak némi ész, ügyesség és gyakorlat...

2016. jún. 21. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
2 alkalommal.
2016. jún. 21. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!