Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Disznózsírt mivel ízesítenétek?

Disznózsírt mivel ízesítenétek?

Figyelt kérdés
Néha zsíros kenyeret eszünk otthol. Némelyik kapható disznózsír elég finom, szinte töpörtyű íze van, színe szürkés, míg mások inkább faggyúra emlékeztető fehér színűek, állagúak és ízűek, ezeket inkább mellőzni szoktuk. Legtöbbször pirított kenyérre kenjük a zsírt, de van hogy csak simára. Időnként foghagymakrémet is keverünk a zsírba, egy nutellás üvegben szoktuk összekeverni, így teával igen finom. Szerintetek mivel lehetne még ezen kívül vagy akár ezzel együtt ízesíteni a zsírt? Fontos lenne, hogy utána hűtőben legalább azért egy hétig tárolható legyen a bekevert massza, amíg elfogy.

2016. aug. 1. 17:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
kacsazsírt vagy libazsírt is ehetek az is nagyon finom. Megveszítek a húsos hájat és ha kisütitek akkor van töpörtyűtök is egy evésre.. Egyébéként a sertés zsírt még lilahagymával is ízesítheted a fokhagymán kívül.
2016. aug. 1. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Félkarikára vágott hagymát zsíron süss aranysárgára, kis sóval, kis vízzel fedő alatt főzd szét, majd süsd vissza zsírjára. Már így is krémes állagú, de, ha akarod botmixerrel is pürésítheted. lehet fűszerezni is,kis őröltköménnyel, pirospaprikával. Kenyérre kenve nagyon ízletes.
2016. aug. 1. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Pirospaprikat is van, aki tesz ra.
2016. aug. 1. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2 kemény tojást

1 nagy fej vöröshagymát

Reszelj le

Keverd össze 3-4 evőkanál zsirral

Sózd ,borsozd.

Ez egy nagyon finom tojáskrém.

2016. aug. 1. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen húst süss zsírban. Jobb és egészségesebb, mint ha olajban sütöd. Akkor marad finom pecsenyezsírod is.
2016. aug. 2. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Pár db. csirkemájat megfőzöd, utána beletöröd, egy kicsit összesütöd fűszerekkel: bors, stb . és a legvégén egy adag zúzott fokhagyma bele, de abban a percben már le is veszed a tűzről, mert a fokhagyma megég!!

Amikor kihűlt, tökéletes zsíros kenyér lesz.

2016. aug. 3. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

A disznózsírba piros porpaprikát is lehet keverni nagyon finom úgy is.

(Uaz a hatás, ha csak a zsírral megkent kenyér tetejét hintitek meg paprikával.)

2016. aug. 22. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Csak véletlenül tévedtem ide, mert imádom a disznó-, kacsa- és libazsírt, csak ezekkel és néha vajjal szoktam sütni-főzni, olivaolajat is csak a hidegkonyhai készítményekben használok - amióta (lassan 10 éve) megismertem Szendi Gábor munkásságát, kidobtam minden növényi eredetű olajat, zsiradékot, mert még gépzsírnak se jók (avasodnak).

A receptjeitek, tanácsaitok jaj de mnyam! fincsik, a nyálam folyik, mint egy pelenkás porontynak.

2017. szept. 29. 01:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A múltkor - életemben először - kipróbáltam, mit jelent 4 nagy db kacsacombot konfitálni (abálni), így a mennyei sült husin felül sikerült fél kiló disznózsírt transzformálnom kb. 70 deka "kacsazsírrá".
2018. jan. 7. 02:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!