Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell lefagyasztani a...

Hogy kell lefagyasztani a megkelesztett péksüteményt?

Figyelt kérdés

Van egy jól bevált kifli-zsemle receptem, amit szoktam sütni a családnak. Hogy lehetne azt megoldani, hogy dupla vagy tripla adagot gyúrnák be, megformáznám, megkeleszteném, de nem sütném ki, hanem lefagyasztanám.

Így hét közben, amikor nincs olyan sok időm, este kivenném a mélyhűtőből és csak ki kéne sütnöm. Így mindig lenne friss, házi sütésű péksüti rövidebb idő alatt.

A kérdés az, hogy amikor meg van formázva és kelesztve már le lehet fagyasztani vagy elő kell egy kicsit sütni? Nem tudom a Fornetti sütiknél hogy működik?

Szokott valaki ilyet csinálni?



2016. szept. 29. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy hogyan kell, nem tudom.

Hogy én hogyan szoktam - és működik - azt leírom.

A megformázás után már nem szoktam megkeleszteni, mert csak a helyet foglalja a fagyóban. A megformázás után sütőpapírra és tepsire rakom, és beteszem a fagyóba egy napra. Ha megfagyott, átteszem zacskóba ömlesztve, hogy kisebb helyen elférjen.

Amikor sütni akarom, sütőpapírral leterített sütőlapra teszem, és egy spricniből vízzel megpermetezem. Attól függ nyári meleg van-e, vagy a téli időszak, kell 20-40 perc míg kiolvad. Néha érdemes áthelyezni a tepsit, mert nagyon lehűti azt a felületet, amire teszed. A kiolvadás után vagy hagyom még egy órát kelni a konyhában, vagy 40 fokos hőlégkeveréses sütőben kelesztem még 30-40 percet. Majd 180-200 fokos sütőben készre sütöm.

2016. szept. 29. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ahogy első írta, vagy sütés után fagyasztod le.
2016. szept. 29. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sütés után fagyasztom.
2016. szept. 29. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Szintén sütés utána fagyasztom le, a kész péksütit.
2016. szept. 29. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Sütés után megvárod hogy kihüljön,elosztod zacskókba és úgyrakod be a fagyasztóba hogy semmi ne nyomja. Kiolvasztás után mikrózd meg! Én házi kenyérrel szoktam így
2016. okt. 9. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nyersen szeretnéd akkor egy tálcán rakd be a fagasztóba
2016. okt. 9. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!