Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit keverjek a nutellához,...

Mit keverjek a nutellához, hogy az ne fagyjon meg?

Figyelt kérdés
Külföldön kóstoltam egy tejszínes fagyit, amiben nutella volt. Itthon megpróbáltam elkészíteni, de a nutella mindig megdermed. Van ötletetek?

2016. okt. 30. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen viágos, hoyg mi a gondod - a fagyi általában meg van fagyva, azaz az összetevöi is, többek közt a nutella is.


De nem ártana tudni, hogy milyen receptet használtál, vagy ha csak saját magad kísérleteztél, akkor hogy csinálatad.


Esetleg a tejszín-nutella arányt változtasd, ennyit tudok mondani közelebbi infók nélkül .

2016. okt. 30. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem írod be, hogy hogyan - milyen recept alapján - készítetted, akkor nem tudunk segíteni!!!!

Ha nem konkrét receptet használtál, akkor legalább azt írd el, hogyan csináltad, mert csak akkor lehet javaslatot tenni a következökre.

2016. nov. 14. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem sejtem, mi a gond.

Tehát kész a fagyi, te pedig belekevered a nutellát- az a hideg miatt szépen összerándul és még a kanálról is alig bírod levakarni, nem hogy hozzátenni.

Szerintem, mikor megfő a fagyi el kéne kezdeni visszahűteni, mikor már nem forró, de éppen meleg (inkább langyos) némi tejszínnel melegített és visszahűtött nutellát óvatosan beleforgatnék (kb. mint a karamell mousse esetében).

Szóval 1, főzött fagyi lehűtés (langyos állapotig)

2, nutella gőz fölött melegítve, majd adagtól függően pici ( 0,25-0,5 dl) tejszínt hozzáadnék, de úgy hogy ne kakaó híg legyen, hanem massza maradjon.

3, mikor ez is kihűlt ( ez mehet langyos inkább közepesen hidegig) összekevered a fagyival óvatosan, hogy fehér alapon nutellás maradjon :)


Ha meg csupa nutellás fagyit szeretnél, akkor értelemszerűen együtt kell őket melegíteni és úgy visszahűteni.


Eztán fagyasztani. Ha fagyigéppel készül, akkor tiszta sor, ha kézi módszerrel, akkor pedig folyamatos keverés! kell mert attól is szar lehet sajnos ha kifagy.


Megbolondíthatod mogyoró aromával a tejszín krémet, hogy intenzív mogyorós legyen...


Jobb nem jut eszembe. Remélem ez segít. Ha nem erre gondoltál, akkor tovább gondolkodom.

2016. nov. 14. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Söt pontosítok szoba hőmérsékletű/ hűvös nutellás tejszínes krém legyen, ha a fehérbe szeretnéd belevegyíteni.


Sok buktatója van, sok helyen ettem olyan nutellás/ snickers stb. fagyit, ahol fagyott darabokat szopogattam a masszából... szóval profik sem mindig találják el.

Szerintem az a baj, hogy magát a terméket full direktbe keverik bele egy éppen készülő félben lévő fagyiba...

2016. nov. 14. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
100%
Próbáld meg a fagyiporral elkeverni keményebb lesz mint a normalis fagyi de nem jegkocka
2016. nov. 14. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!