Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzés alatt fontos, hogy úgy...

Fogtunder kérdése:

Főzés alatt fontos, hogy úgy állítsam be a gőzszabályozót a kukta tetején, hogy picit folyamatosan engedje a gőzt? Vagy egyszerűen tényleg gőz kiszabadulása nélkül főzzem az ételt? Thomas kuktám van.

Figyelt kérdés

2016. nov. 7. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A kuktában főzésnek pont az a lényege, hogy viszonylag magas nyomáson, magasabb hőmérsékleten, gőzben készülnek az ételek, lényegesen rövidebb idő alatt, mint a hagyományos edényben. Ezt az előnyét elveszíti, ha nem zárod le szorosan. Tedd takarékra, amikor elkezd sípolni, ha túl nagy a nyomás, úgyis kienged a szelep annyi gőzt, amennyit kell. Fontos, hogy maximum kétharmadáig érhet benne a folyadékszint, amikor bepakolod és lezárod!
2016. nov. 7. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A régi kuktámon még súlyszelep volt, az folyamatosan "sziszegett", engedte a gőzt. Az új már teljesen zárt rendszerű, semennyi gőzt nem enged ki.
2016. nov. 7. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
2016. nov. 19. 08:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!