Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgaborsó főzelék áztatás...

Sárgaborsó főzelék áztatás nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon megkívántam a sárgaborsó főzeléket, mivel csak most jutott eszembe, így nem áztattam be tegnap este. Kérdésem, hogy ugyanolyan finom lesz így is és csak tovább kell főzni vagy egyéb okok miatt is kell az áztatás?
2016. nov. 23. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak a babot szoktam beáztatni, a sárgaborsót /meg a lencsét/ nem. Hamar megfő, láss hozzá nyugodtan!
2016. nov. 23. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Igen lehet áztatás nélkül is, esetleg kicsit tovább kell főzni. Ha már elég puha, de még darabos, akkor botmixerrel átjáratod, és máris pürés lesz, ha úgy szereted.Csak azért szokták áztatni, hogy hamarabb megpuhuljon, más oka nincs.
2016. nov. 23. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, fel is raktam főni
2016. nov. 23. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
13%
Lehet csak kemény marad. Fontos minimum 8 óra áztatás. A vizet fűszerezni is ajánlott, hogy finom legyen.
2016. nov. 23. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Ha legközelebb sborsót készítek tuti fix nem fogom áztatni. Legutóbb egy egész éjszakán át ázott mégsem főtt meg, 2 óra elteltével is kemény volt mint a kő.
2016. nov. 23. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Nekem egy óra alatt tökéletesen szétfő, akár áztatom, akár nem. Mivel egy icipicit mégiscsak segít rajta az áztatás, ha eszembe jut, áztatom, ennyi.

Nyilván számít, mennyit, min, hogyan főzünk, én 500 gramm sárgaborsót főzök 1250 gramm vízben, indukciós főzőlapon, 6 perc 1600 watton, majd a többi idő 350-500 watt). Sose maradt még kemény. Néha kell neki az egy óra, máskor 45 perc is elég... Ízre persze pont olyan, mitől is változna?

2016. nov. 23. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Készen lett, megpuhult, finom lett
2016. nov. 23. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:
86%
Az áztatás/nem áztatás a megfőzött kaja ízét nem fogja változtatni, az egyformán finom lesz, ha finoman van elkészítve. Csak a főzési időt csökkenti le, akár babot, akár borsót, lencsét, hasonlót akarunk főzni.
2016. nov. 23. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam én sem áztatni. Felteszem főni és mikor majdnem puha, elzárom és hagyom fedő alatt. Így a gőzben befejeződik a puhulása és szépen egyben maradnak a szemek, mert én úgy szeretem.
2016. nov. 25. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!