Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan szoktátok előkészíte...

Ti hogyan szoktátok előkészíteni fogyasztásra a hurkát és mivel eszitek?

Figyelt kérdés
Tehát amikor az ember vesz a boltban egy kiló jó hurkát, az ugye még nincs teljesen fogyasztható állapotban, mert nem árt kicsit megsütni zsírban, bár el tudom képzelni hogy valaki csak úgy natúr a főtt hurkát eszi, mindennemű sütés nélkül. Nos, én a sütőben szoktam megsütni a májashurkát, de előtte kiolvasztom a fagyott hurkát a mikróban, hiszen a hurkát pont azért kedveljük sokan, mert be lehet belőle spejzolni a fagyasztóban és bármikor elő lehet venni, minekutána hamar fogyasztáskész állapotba hozható ez a kitűnő magyaros eledel. Majd ha kiolvadt a hurka megszurkálom villával, mert egyébként hajlamos kiszakadni a sütőben, és akkor már majdhogynem bácskai-hurkát kap az ember, lényegében zsírban sült főtt rizst, kevés belsőséggel. Ezt elkerülendő tehát jóelőre lássuk el villaheggyel létrehozott gázcserenyílásokkal a hurkát, utána aztán egy kevés zsírt teszek a lapos lábosba, arra a hurkát, és szépen betolom a sütőbe. 4-es fokozaton szoktam sütni, ás ha az alja megpirult, akkor megfordítom a hurkákat, mivel mindig párban sütöm meg őket, nehogy unatkozzanak odent a gáztűzhely jó meleg gyomrában, így mindkét oldala szép piros lesz a hurkagyurkáknak. Aztán kiveszem a sütőből és lapostányéron tálalom fel saját magamnak :) szépen felvágom karikára egy éles késsel, és meglocsolgatom a lapos lábosban maradt sütőzsírral. Általában kenyeret pirítok hozzá, a pirítóvason, ehez a legkisebb fokozatot ajánlom, így szépen pirul a kenyér, nem ég meg, de fontos hogy ne lógjon le a széle a gázlángba. Legjobb szerintem az albán pékségben kapható magoskenyér, de tulajdonképpen a hagyományos fehérkenyér sem rossz a hurkához, ezenkívül meleg citromos teát szervírozok mellé. Egyesek kovászos uborkát, és főtt hasáb, esetleg tört krumplit fogyasztanak a hurkához, nektek mi a véleményetek erről?

2016. dec. 12. 02:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
40%

7-esnek!

A májas hurka = máj + rizs + fűszerek, és az elkészítési módja = a normál hurka készítésével

A kenőmájas = abban valóban nincs rizs, azt valóban hidegen szokták enni, kenyérre kenve, de az elkészítési módja is teljesen más, mint a májas hurka készítésének.

2016. dec. 12. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nagyon perverz vagyok. Alá karika krumpli, arra savanyú káposzta, kimosatlanul. Rá a hurka. Arra krumli, meg a savanyú káposzta. És van képem kisülés után magam sütötte kenyérrel enni.
2017. jan. 8. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!