Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hust akarok 1 napig fűszeres...

Hust akarok 1 napig fűszeres etolajban aztatni utána panírozzni és sütni. Milyen fűszert ajánlotok az olajba es ehhez milyen hust?

Figyelt kérdés
2016. dec. 22. 00:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%

Magyarul tehát pácolni szeretnéd.

Attól függ, mit szeretnél belőle csinálni. Ha csak simán megsütni, akkor mehet rá szárnyas fűszerkeverék. Ha gyrosnak, akkor külön gyros fűszerkeverék. Lehet ilyeneket kapni a boltban.

Mi sokszor csinálunk mustáros húst is, bors és mustár összekeverve egy kis olajjal.

Általában csirkét szoktunk így készíteni.

2016. dec. 22. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ. a legvégén végén rántani szeretném. a mustárosat amit írsz egyszer már ettem, nekem nem ízlett. tehát sima szárnyas fűszer a másik akkor amit ajánlasz rántásnál is?
2016. dec. 22. 00:16
 3/15 anonim ***** válasza:

Inkább fordítsd meg a dolgot, döntsd el, hogy milyen húst szeretnél, és akkor azt már lehet egyénileg fűszerezni.

Én eléggé improvizatíve pácolok. Szeretem a mustáros pácokat, de kedvencem az alap rozmaring-fokhagyma duett is, vagy a kakukkfű más zöldfűszerekkel, Megint külön műfaj a borsos pácok, egy kis citromhéjával pikánsítva... Keress pác-recepteket a neten, abból kapsz majd ötletet.

2016. dec. 22. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

-Ne olajba pácold, mert az olajos felületre rosszul tapad a panír, sütés közben leválhat.

Csak simán fűszerezd be, egyenletesen, halmozd egymásra, fóliázd le, és úgy tedd a hűtőbe.

Tökéletesen át fogja járni, olaj nélkül is.


-Ne használj sokféle túl erős fűszert. Az nem derült ki, milyen hús, erősebb karakterűt elvisel pl egy sertés karaj, mint egy csirkemell.

Intenzívebb ízekhez több karakteres fűszert is választhatsz, pl:

[link]


Ha nem kell ilyen erőteljes íz, akkor lehet pl sima zöld fűszeres, ilyenkor jobb 1 dominánsabb fűszert kiválasztani.

Pl Bazsalikom, rozmaring, majoranna, magában is jó.

Esetleg olyat is csinálhatsz, hogy megkened a húsokat nagyon vékonyan, csak egy kis filmréteg legyen rajta, mustárral, és úgy megszórod gazdagon kaporral.

2016. dec. 22. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:

A rántotthúst nem kell túlbonyolítani, és főleg nem kell olajos pácot használni.

Egy kevés fokhagymás tejbe, vagy natúr joghurtba téve is finom omlós lesz a rántotthús.( a savas közegben sokat puhulnak a hús rostjai )

Én inkább a hozzávaló köretet, vagy salátákat, zöldségeket fűszerezném bátrabban.

Persze a döntés a tied.

2016. dec. 22. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:

"Egy kevés fokhagymás tejbe, vagy natúr joghurtba téve"


Mennyi időre? 1-2 nap?

2016. dec. 22. 18:59
 7/15 anonim ***** válasza:
Ááá dehogy, max egy éjszakára, de pár órára is elég, ha nincs több idő.Hidd el finom lesz, érdemes kipróbálni.
2016. dec. 22. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

és ha 2 napig áll benne az árt neki vagy csak jó?

mert ma veszem meg, de csak vasárnap sütném meg.

addig álljon a hűtőben vagy a tejben joghurtban (végül ezt fogom kipróbálni) a tejet joghurtot utána el lehet használni valamire? ha olajban ázott volna utána abban sütöttem volna.

2016. dec. 23. 05:28
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha friss a hús, két napot kibír benne, de nem kell, hogy ússzon, csak éppen hogy ellepje. persze sót is tegyél bele, vagy sózd be a húst. A tejet6joghurtot már nem tudod semmire sem felhasználni, de ismét jelzem, nem sok kell, ne sajnáld, ha kárba vész.
2016. dec. 23. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
jó kérdés akkor mert az olaj viszont nem veszne kárba...
2016. dec. 23. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!