Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A pörkölt puhul még, ha...

A pörkölt puhul még, ha leveszem a tűzhelyről és letakarva hagyom állni?

Figyelt kérdés
Vagyis amíg hül puhul is?
2017. jan. 19. 15:30
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Igen. Minél nagyobb tömeg, annál tovább.

Gyakorlatilag amíg a maghőmérséklete 70-75 fok fölött van, addig puhul. Csak nem olyan gyorsan.

2017. jan. 19. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Igen, ha párás közegben tartott akkor mégjobban.
2017. jan. 19. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2017. jan. 19. 15:46
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Szívesen, valamint egyúttal a lepontozóktól türelmetlenül várom már az építő jellegű magyarázatoh, hogy miért is nem hasznos a válasz, illetve hogy milyen folyamat az, ami miatt ezek szerint nem puhul tovább a hús!

Nagyon szeretnék tanulni tőlük! :D

2017. jan. 19. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de én nem levenném a tűzhelyről, hanem jól megkavarnám, és elzárnám alatta a tűzhelyet.
2017. jan. 19. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem "duplafenekű" nemesacél edényeim vannak, és a pörköltet is ilyenben főzöm. Mivel ismerem a tulajdonságait, be is kalkulálom a főzési időbe.

Magyarul korábban elzárom alatta a gázt, mert míg a lábas a hőt tartja,tovább puhul a hús, e gyakorlatilag minden más étel.

Az korábbi válaszadókkal maximálisan egyetértek.

2017. jan. 19. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!