Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Muszáj meggyújtani a petróleum...

Muszáj meggyújtani a petróleumégőt a házi olajprésnél? Nem befolyásolja a hő az olaj minőségét? (Hideg sajtolásról van szó. )

Figyelt kérdés
Vettem PITEBA típusú házi olajprést. Van hozzá egy kisebb, kanóccal ellátott üveg, meg kell gyújtani a kanócot, majd az olajprés alá kell helyezni az egészet. Az a feladata, hogy felmelegítse a préskamrát, hogy az olajpogácsa ne keményedjen meg.

#olaj #hő #sajtolás #sajtoló gép
2017. febr. 9. 23:27
 1/3 A kérdező kommentje:
Azért is kérdezem, mert például másfajta olajpréseknél (elektromos olajpréseknél) nincsen petróleumégő. Például a Sana EUJ termékeknél.
2017. febr. 9. 23:30
 2/3 Salx Narval ***** válasza:
Mindenképp érdemes kicsit felmelegíteni mert megkönnyíti a munkádat és több olajat tudsz kinyerni. Amúgy tök mindegy, hogy mivel van melegítve. Ahol nincs előmelegítés ott a magot szokták kicsit felmelegíteni (Francia technika) ill a gép üzemi hőfoka elég szokott lenni. 40-50 fok már bőven elég a jó sajtoláshoz.
2017. febr. 10. 04:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a hozzászólást!
2017. febr. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!