Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rizslapot ki hogyan csinálta...

Rizslapot ki hogyan csinálta meg otthon magának?

Figyelt kérdés

Engem nem érdekel a gugli (Google.hu gyengébbek kedvéért). Engem nem érdekel a wikipédia. Engem az egyéni, saját tapasztalat érdekel (átlagos magyar háztartás, béna szakács, nem kell semmit túlspilázni).


Tehát, van nekem itthon egy csomag rizslapom. Úgy mondom ezt, hogy egyrészről baromi béna vagyok konyhai pepecselés terén, másrészről soha életemben nem dolgoztam még ilyen alapanyaggal. Meg tudok főzni 20 liter pörköltet vagy gulyáslevest vagy akármilyen nagyadagban elkészíthető ételt több tucat személy részére kifogástalan minőségben, viszont a konyhai kézimunkában nagyon ügyetlen vagyok. (Nem értek a díszítéshez sem.) De ennek ellenére szeretném ezt is megtanulni. Ezügyben szeretnék segítséget kérni.


Olyan illetők válaszát várom, akik segítséget tudnának nyújtani egy ilyen hozzám hasonló laikus személy részére, hogy hogyan is fogjon hozzá az ilyesmihez?


(Mégegyszer kérem hogy ne legyen se gugli, se wikipédia, se online recept, mert a sablonszöveggel nem sokra megyek.)


A legjobb az lenne, ha olyanok válaszolnának, akik hozzám hasonló helyzetből indultak ki. Tippek, trükkök stb. minden érdekelne. A segítőkész illetők válaszát előre is megköszönöm.


2017. márc. 9. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Itt van pár link, ahol a rizslap kezeléséröl is szó van:


[link]


[link]


[link]


[link]


A töltelékeket lehet variálni aszerint, hogy mi van kéznél, ami fontos, hogy a zöldségfélék ne legyenek megpuhítva, mert a frittelés során is puhulnak valamennyit, meg eleve stílustalan az elfött, puha zöldség. Húsfélét nem fontos tenni bele, ha igen, akkor feltétlen sovány hús kell elöre megpárolva és finomra vágva.


Remélem, találsz köztük olyat, ami neked is tetszik.

Meg egy tipp: ha a youtube-nál beadod az adott étel nevét (esetleg más nyelven is), akkor láthatod az egyes munkafázisokat, ha valamit nem értesz, vagy nem toúdsz elképzeni. Ez mindenféle receptre igaz, nekem igen sokszor segített már.


Sok sikert!

2017. márc. 9. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
Az elsö vagyok: remélem, nem baj hogy a receptek online vannak, de egyrészt ugyanezt írnám le én is - innen vettem öket eredetileg és ezeket használom saját magam -, másrészt a fázisfotók sokat segítenek. Ha megis zavaró neked, akkor elnézést érte.
2017. márc. 9. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Első: Nekem már az sokat számít, hogy a választ nem bunkó, lekezelő, tudálékos és kioktató módban kaptam. (Ezen az oldalon már nagy általánosságban hozzászoktam az ilyesmihez). Nekem a jószándék és a segítőkészség sokkal többet számít, már csak ezért is megérdemled a jó pontot.
2017. márc. 9. 20:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Köszi. Meg ha valamit nem értesz, kérdezz vissza, ha tudok, segítek
2017. márc. 9. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!