Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés

Abszolút kezdőként tudok magamnak marhagulyást készíteni házilag?

Még sosem kényszerültem főzésre,agglegény vagyok,de ezt a levest nagyon szeretem.

 03-20 21:46  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2
Persze, nem igazán nehéz, csak idöigényes!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/19Időpont 03-20 22:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tudsz, csak marhalábszárat vegyél hozzá, abból a legjobb.
Zsíron hagymát dinsztelsz, teszel rá pirospaprikát, majd a kockára vágott húst. Állandó keverés mellett addig pirítod, amíg a hús kifehéredik. Akkor felöntöd vízzel, teszel bele sót, borsot, kevés gyömbért és lassú tűzön főzöd, amíg a hús már majdnem puha. Akkor beleteszed a krumplit, sárgarépát, zöldséget. Ha ezek is puhák csipetkét főzöl bele. Ha szereted, tehetsz bele házitejfölt, vagy ha az nincs, főzőtejszínt.

A válasz 31%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/19Időpont 03-20 22:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Egy kedves ismerös receptje, ami mindig sikerül:

2 fej hagymát felkockázok, megpirítok olajon. Miközben pirul teszek bele 2 evőkanál vízet és azzal pirítom-párolom amíg el nem fő a víz.

Lehúzom a lapról teszek bele sót (kb. 2 evőkanállal) és pirospaprikát (abból is kb 2 kanálnyit) összekeverem. Beleteszem a felkockázott húst (min. 60 dkg. általában lapockából vagy combból szoktam) visszateszem a lapra picit pirítom így, de vigyázok, mert a paprika könyen megég.

Felöntöm vízzel. Én ilyenkor már annyi vízet teszek bele amennyi levest szeretnék.Teszek bele köménymagot egy kiskanállal egy kiskanál borsot és 2-3 babérlevelet.

Mikor a hús félpuha beleteszek egy fél zellert, sárgarépát hasábra vágva (kb. 3-4 répát), fehérrépát hasábra (abból is olyan 3-at) főzöm tovább. Én ilynekor már szoktam kóstolgatni, ha kell még sózom, borsozom, paprikázom.

Mikor már majdnem puha a hús beleteszem a kockára vágott krumplit.

Mikor már a krumpli is megpuhult lehet bele tenni csipetkét.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/19Időpont 03-20 22:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
2-es: a gulyásba sem gyömbér, sem tejföl/tejszín nem való!

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/19Időpont 03-20 22:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hát úgy, hogy sosem főztél biztos nem gulyáslevessel kezdeném, mert esélyes, hogy csalódás lesz a vége.
Csinálj előbb egyszerűbb dolgokat, hogy megtanuld az alap technikákat és magabiztosabb legyél a konyhában.

A válasz 11%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/19Időpont 03-20 22:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tábornok úr nevű felhasználó válasza:

Kezdj neki bátran, ha tökölsz, sosem fogsz megtanulni főzni.
Nem kell túlbonyolítani. Marhahúsból csinálsz pörköltet aztán felöntöd némi vizzel és teszel bele zöldséget és krumplit és addig főzöd, amíg a zöldség megpuhul.
Ne sózd el és ne tegyél bele nagyon sok vizet. Nem lehet elrontani.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/19Időpont 03-20 22:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hogy a szarba ne lehetne elrontani?

A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/19Időpont 03-20 22:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Még véletlenül se olajjal és disznóhúsból főzd!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/19Időpont tegnapelőtt 07:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
52 %-os: a gulyás nem bonyolult étel, elrontani csak akkor tudja a kérdezö, ha agyonsózza, beleborít egy vödör csípös paprikát vagy leégeti.
Elsöre lehet, hogy nem tökéletesre sikerül, de rossz nem lesz.

Meg arra is kiváncsi lennék, szerinted mit kellene elötte gyaskorlásként fözni, mert a gulyás az egyik legkönnyebben elkészíthetö ételek egyike.

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/19Időpont tegnapelőtt 07:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Persze!
Csinálsz egy pörköltalapot, felöntöd vízzel, beleteszed a hozzávalókat, lezárod a kukta fedelét, és a megadott idő után kinyitod.
De kérj meg valakit, hogy felügyelje ezt, mert megégetheted Magad a kuktával! Tudni kell a végén hogyan kinyitni, ez a legkockázatosabb rész az egész folyamatban, a többivel nem lesz baj.
Esetleg ne pirospaprikaporral csináld, mert az megéghet és akkor megkeseredik az étel, hanem paprikaőrleménnyel, vagy tubusos krémekkel.

A válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/19Időpont tegnapelőtt 07:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Sajtos tallér (nyomosat) fogyókrásan el lehet készíteni?
Hogyan lehet tökéletes tojásrántottát, tükörtojást készíteni?
Hogy kell a legfinomabb palacsintát késziteni?
Mézzel lehet pudingot készíteni?
Ezekből az összetevőkből lehet valamit készíteni?
Olajban pácolt csirkecombfiléből lehet hagyományosan kirántott húst készíteni?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu