Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Abszolút kezdőként tudok...

Abszolút kezdőként tudok magamnak marhagulyást készíteni házilag?

Figyelt kérdés
Még sosem kényszerültem főzésre,agglegény vagyok,de ezt a levest nagyon szeretem.
2017. márc. 20. 21:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nem igazán nehéz, csak idöigényes!
2017. márc. 20. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
41%

Tudsz, csak marhalábszárat vegyél hozzá, abból a legjobb.

Zsíron hagymát dinsztelsz, teszel rá pirospaprikát, majd a kockára vágott húst. Állandó keverés mellett addig pirítod, amíg a hús kifehéredik. Akkor felöntöd vízzel, teszel bele sót, borsot, kevés gyömbért és lassú tűzön főzöd, amíg a hús már majdnem puha. Akkor beleteszed a krumplit, sárgarépát, zöldséget. Ha ezek is puhák csipetkét főzöl bele. Ha szereted, tehetsz bele házitejfölt, vagy ha az nincs, főzőtejszínt.

2017. márc. 20. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
82%

Egy kedves ismerös receptje, ami mindig sikerül:


2 fej hagymát felkockázok, megpirítok olajon. Miközben pirul teszek bele 2 evőkanál vízet és azzal pirítom-párolom amíg el nem fő a víz.


Lehúzom a lapról teszek bele sót (kb. 2 evőkanállal) és pirospaprikát (abból is kb 2 kanálnyit) összekeverem. Beleteszem a felkockázott húst (min. 60 dkg. általában lapockából vagy combból szoktam) visszateszem a lapra picit pirítom így, de vigyázok, mert a paprika könyen megég.


Felöntöm vízzel. Én ilyenkor már annyi vízet teszek bele amennyi levest szeretnék.Teszek bele köménymagot egy kiskanállal egy kiskanál borsot és 2-3 babérlevelet.


Mikor a hús félpuha beleteszek egy fél zellert, sárgarépát hasábra vágva (kb. 3-4 répát), fehérrépát hasábra (abból is olyan 3-at) főzöm tovább. Én ilynekor már szoktam kóstolgatni, ha kell még sózom, borsozom, paprikázom.


Mikor már majdnem puha a hús beleteszem a kockára vágott krumplit.


Mikor már a krumpli is megpuhult lehet bele tenni csipetkét.

2017. márc. 20. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
89%
2-es: a gulyásba sem gyömbér, sem tejföl/tejszín nem való!
2017. márc. 20. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
17%

Hát úgy, hogy sosem főztél biztos nem gulyáslevessel kezdeném, mert esélyes, hogy csalódás lesz a vége.

Csinálj előbb egyszerűbb dolgokat, hogy megtanuld az alap technikákat és magabiztosabb legyél a konyhában.

2017. márc. 20. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 Tábornok úr válasza:
84%

Kezdj neki bátran, ha tökölsz, sosem fogsz megtanulni főzni.

Nem kell túlbonyolítani. Marhahúsból csinálsz pörköltet aztán felöntöd némi vizzel és teszel bele zöldséget és krumplit és addig főzöd, amíg a zöldség megpuhul.

Ne sózd el és ne tegyél bele nagyon sok vizet. Nem lehet elrontani.

2017. márc. 20. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
24%
Hogy a szarba ne lehetne elrontani?
2017. márc. 20. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Még véletlenül se olajjal és disznóhúsból főzd!
2017. márc. 21. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
95%

52 %-os: a gulyás nem bonyolult étel, elrontani csak akkor tudja a kérdezö, ha agyonsózza, beleborít egy vödör csípös paprikát vagy leégeti.

Elsöre lehet, hogy nem tökéletesre sikerül, de rossz nem lesz.


Meg arra is kiváncsi lennék, szerinted mit kellene elötte gyaskorlásként fözni, mert a gulyás az egyik legkönnyebben elkészíthetö ételek egyike.

2017. márc. 21. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
29%

Persze!

Csinálsz egy pörköltalapot, felöntöd vízzel, beleteszed a hozzávalókat, lezárod a kukta fedelét, és a megadott idő után kinyitod.

De kérj meg valakit, hogy felügyelje ezt, mert megégetheted Magad a kuktával! Tudni kell a végén hogyan kinyitni, ez a legkockázatosabb rész az egész folyamatban, a többivel nem lesz baj.

Esetleg ne pirospaprikaporral csináld, mert az megéghet és akkor megkeseredik az étel, hanem paprikaőrleménnyel, vagy tubusos krémekkel.

2017. márc. 21. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!