Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Túrös tésztát hogy tartjátok...

Túrös tésztát hogy tartjátok melegen?

Figyelt kérdés
A tejföl és túrö mindig lehűti. Egyszer sütőbe tettem és a túró nyúlós lett..
2017. ápr. 2. 08:50
 1/5 anonim ***** válasza:
A túrót a konyhában tartom és a kifőtt tésztával még melegen keverem össze. De este a mikróban sem lesz nyúlós a házi túró. A bolti nem keverhető el jól.
2017. ápr. 2. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A boltban is hagyományos, morzsalékos túrót vegyél.Az alufóliás, csomagoltak krémes állagúak, azok túróstésztához nem nagyon jók. A tészta legyen nagyon forró, és csak tálaláskor közvetlen tedd rá a túrót tejfölt.

A tésztát melegen lehet tartani gyöngyöző víz feletti gőzben, lefedve.

2017. ápr. 3. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és az is jó, ha a túrót-tejfölt felhasználás előtt legalább 1 órával kiveszed a hűtőből. Ennyi idő alatt nem romlik meg, de mégsem lesz jéghideg.
2017. ápr. 3. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én még a lábasban (pici olajon) átforgatva, láng fölött adom a tésztához a túrót-tejfölt, és ott kavarom össze.

Ha a megmaradót később melegíteni kell, akkor is láng fölött, 1 plusz kanál tejfölt rá, és akkor azzal együtt kevergetve már könnyen lehet ismét felmelegíteni.

2017. ápr. 5. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A 4.különösen tetszik!
2017. ápr. 5. 15:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!