Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sütőben, csak étel melegítésre...

Sütőben, csak étel melegítésre, mivel tudom helyettesíteni a tepsit?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nincs mikróm, így mindent gázsütőben kell melegíteni,amit fent a lángon serpenyőben nem lehet. Gondolok itt párolt húsra, rizs, steak burgonya stb.

1 adag kaját akarok melegíteni, és ehhez csak nagy tepsi van itthon, azt úgy nem lehet berakni mert az úgy nem tesz neki jót, hogy üresen forrósodik a nagy része.


Amit kitaláltam, hogy 2-3 réteg alufóliából hajtogatok kis tányér alakot, peremmel és abba rakom.

Másik, hogy vannak ezek a sima hagyományos zománcos kis lábasok, vagy zománcos kis éthordó, vagy tároló, na abban szoktam, és azt úgy ahogy van berakom.


Tulajdonképpen egy sütemény is vagy egy hús tepsi is sima zománcos...most akkor ennyi erővel ugyanúgy sütőbe rakható az, amiben amúgy fent a lángon levest főzök, kis edény.


Meg ugye szóba jön egy kis jénai üveg tál, vagy kis kerámia tűzálló tál.


Ugye jól gondolom?


2017. máj. 11. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Vannak olyan serpenyők amiket be lehet rakni sütőbe. Én múltkor olyat vettem aminek ránézésre és tapintásra műanyag a nyele de mégis be lehet tenni, nem olvad el.


Öntött vasedényre szerintem érdemes beruházni. Azt lehet tűzhelyen és sütőben is használni. Én abban sütöm pl. a steaket meg a kacsamellet, mert azok mindkét sütési technikát igénylik. Így nem csak melegítésre lesz egy kisebb edényed, de használható több dologra, míg a jénai nem.

2017. máj. 11. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Gázsütő révén bármiben melegítheted ami nem gyullad meg.

Az alufóliát nem javaslom mert melegebb lesz a fólia mint amit melegíteni akarsz és még csak ki sem tudod venni normálisan. Amiben megfőzted abban nyugodtan meg lehet melegíteni is. Vagy 1 adagot akár abban a tányérban amiből enni fogod (csak ne érj a tányérhoz ;) )

2017. máj. 11. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én se használok mikrót ételmelegítésre, na nem azért mert az ördögtől való hanem furcsa íze lesz az ételnek, meg nem egyenletesen melegít.

Én tepsis kaját ha csinálok alapból tepsiben hagyom a maradékot és másnap berakom melegíteni sütőben, rántott ételeknél csak annyit sütök ki amennyit megeszünk aznap persze alapból bepanírozom, leveseket-ragukat lehet tűzhelyen felül is melegíteni, rizst meg szintén frissen csinálom mert pillanatok alatt meg van.

2017. máj. 11. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen az alufólia nekem sem tetszik, mert így egyrészt nincs fém tepsi a meleg hő és a kaja között, így pedig gyakran leég az alja. Ha szaft folyik ki, akkor sem túl jó, mert nehéz kivenni. Meg azt hiszem talán nem is egészséges közvetlen érintkezni egy melegített alufóliának az étellel, hoszú percekig.

2017. máj. 11. 18:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!