Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Okoz problémát ha nátrium-benz...

Okoz problémát ha nátrium-benzoátos cukorsziruppal tennék el lekvárt?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

főztem be szörpöt és maradt 2 liter cukorszirupos löttyöm, amit nem akarok kidobni. De abba tettem nátrium-benzoátot és citromsavat.

Probléma lenne ha lekvárt készítenék a maradék cukorszirupból és hozzá a Dr.Oetker Dzemfixet használnék?



2017. jún. 5. 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan felhasználhatod más gyümölcs eltevéséhez, ha nem zavar a tartósítószer. A szörpben is van már, tehát gondolom, hogy nem zavar (engem sem ). Én dzsemhez használnám fel, vagy cukorszirupos befőtthöz.

Csak kérdem, az epren kívül mit tudsz most eltenni ?Nálunk még csak az eper érett be eltevésre.

2017. jún. 5. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Eredetileg bodzaszörpöt tettem el, de pár liter cukros szirup megmaradt.

A maradékból cseresznyedzsemet szeretnék csinálni. Nálunk nagy kedvenc 😊

2017. jún. 5. 21:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja igaz, a cseresznye most kezd érni.Köszi a választ és sok sikert.
2017. jún. 6. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Valami szörp készítéshez használd fel inkább, csinálj még bodzát például. A lekvár és dzsem készítésnél, éppen sűríteni igyekszünk a gyümölcsöt a víztartalom elforralásával, nemhogy vizet adnánk hozzá...
2017. jún. 6. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, és befőzéskor el is lehet forralni a felesleges víztartalmat...
2017. jún. 6. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!