Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A fokhagyma és a só között...

A fokhagyma és a só között van valami reakció?

Figyelt kérdés
Anyukám arra lett figyelmes,hogy egy majdhogynem sótlan ételbe,miután fokhagymát tett,erősebb lett a sós íz.Ennek mi áll a hátterében?Egyáltalán valós-e ez a jelenség?

2017. aug. 9. 21:03
 1/3 anonim ***** válasza:
51%
Nem valós.
2017. aug. 9. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A reakció nem a só és a fokhagyma közt zajlik, hanem a nyelved ízlelőbimbói által az agyadba küldött jelek közt.


Vannak úgynevezett ízfokozók.

Például a nátrium glutamát ilyen.

De az édességekbe is teszünk egy csipet sót. Hogy "kihozza" az ízeket. Ott a só az ízfokozó. A fokhagyma is ilyen. Általában keveset alkalmazunk belőle, és a többi íz hatását fokozza. A kínai édes savanyú mártásban az édes és a savanyú íz hatását is fokozza a fokhagyma.

2017. aug. 10. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos választ 2. Mostmár ezt is tudom:)
2017. aug. 10. 11:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!