Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi joghurtot sűrűbbre, hogyan?

Házi joghurtot sűrűbbre, hogyan?

Figyelt kérdés
Már egész jó és finom joghurtot csinálok, de nem elég sűrű, kicsit folyik. Miképp lehetne sűríteni?

2017. szept. 2. 07:21
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Egy sűrű szövésű anyagba öntöd és lecsepegteted.

Olyan lesz, mint a görög joghurt.

2017. szept. 2. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
91%

A beoltás előtt tegyél bele tejszínt. Minél több benne a tejszín, annál sűrűbb lesz a joghurt.


Vagy van a másik megoldás: nem tudom, hogy otthon lehet-e kapni natúr túrókrémet. Ennek Németországban Frischkaese a neve. Beoltás előtt ezzel elkeverve is sűrű lesz a joghurt. Az izlandy Skyr-hez hasonló állagú. Így nem olyan zsíros, mint tejszínnel, viszont annál több benne a fehérje.

2017. szept. 2. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A lecsöpögtetés nem opció, nem szeretnék pocsékolni, fontos, hogy olcsóbb legyen mint a bolti. A tejszínt majd megnézem.

Az biztos, hogy élettani hatása jobb a házinak, mint a boltinak, érdekes,hisz bolti joghurttal oltom be...

2017. szept. 2. 11:27
 4/4 Draki ***** válasza:
100%
Próbáltad már a PRO-PRE oltókultúrát? Az magától is nagyon jó állagú.
2017. szept. 3. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!