Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért érdemes vagy miért kell...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

Miért érdemes vagy miért kell leönteni a lencse és a bab áztatólevét? Nem lehet azzal a lével megfőzni a hüvelyeseket?

Figyelt kérdés
Köszi a választ!

#bab #lencse #áztatólevét
2017. szept. 17. 15:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%
Mert egyrészt nem a legtisztább az a folyadék, másrészt beleoldódik a keményítő, amitől betonos hatása lesz az ételnek.
2017. szept. 17. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim válasza:
52%
Azert mert abba le azik a piszok es az ereje hogy ne okoszon nehez emesztest..
2017. szept. 17. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

OK! Most már értem, miért írják a legtöbb receptnél azt, hogy leöntik róla.

Köszi szépen! Egyébként én is leszoktam önteni.

2017. szept. 17. 15:19
 4/14 anonim ***** válasza:
71%
Masreszt meg ugy begorcsolnetek tole, hogy hivhatnatok az ugyeletet :/
2017. szept. 17. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
15:27-s Válaszoló! Ezzel is gondolni kell, van aki érzékeny rá.
2017. szept. 17. 15:44
 6/14 anonim ***** válasza:
51%

Én sosem öntöm le, mivel beszívja az összeset, amit kap, nekünk teljesen jó így. Én még azt sem érzem, hogy bármelyik hüvelyes nehezen emészthető lenne, pedig az összetétele folytán elvileg az. Tudom, hogy vannak erre érzékenyek, de az nem én vagyok.

A tisztaság: akit zavar, mossa meg, de ennyi erővel a mák vagy a zab is lehetne piszkos és azt sem mossuk.

2017. szept. 17. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Persze meg szoktuk mosni a száraz hüvelyeseket és friss babot is, de igazad van, hogy a többit nem mossuk meg. Pedig az is lehet poros, mint ezek a száraz dolgok.
2017. szept. 17. 17:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha leöntöd az éjszakai áztató vizet róla, másnap kedvezőbb lesz a széljárás :)
2017. szept. 17. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
18:37-s Válaszoló! De aranyosan fogalmaztad meg és milyen igazad van! :)
2017. szept. 17. 18:58
 10/14 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Én úgy tudom van valami anyag, ami főzés előtt 6 órával ázik ki a zöldségből, és meggátolja a hasznos anyagok felszívódását.

Tehát ha ez kiázik, akkor sokkal nagyobb hatékonysággal emészted meg a zöldség tápanyagait.

2017. szept. 18. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!