Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Keményítő és bambuszrost...

Keményítő és bambuszrost használata egy ételben hülyeség?

Figyelt kérdés

2017. okt. 28. 16:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Pálmarostot vagyis fűrészport használ a sütőipar dúsításnak , növényi nyers rostok hasznosabbak a szervezetünknek . Keményítő nem létszükséglet , a legtöbb élelem cukrot sok többlet szénhidrátot tartalmaz . Érdemesebb otthoni ételkészítésnél korpát teljes kiőrlésű liszteket használni , margarin helyett vajat vagy kókuszzsírt használni .
2017. okt. 28. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Együtt használni felesleges. A bambuszrost sokkal értékesebb, az ismert étkezési keményítőknél.
2017. okt. 28. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen más a kettő, el tudom képzelni, hogy valakinél van értelme, bár én leginkább egyiket sem használom. Normál keményítőt (pl. gabona) igen, sütikben simán keverhető rosttal, bár nekem ez csak drágábbá és ízetlenebbé teszi a dolgot, de kinek mi jön be, a szénhidrát- és kalóriacsökkentés vágyát meg tudom érteni.
2017. okt. 28. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
nem egészségileg vagy árban kérdezem, hanem gasztronómiailag, azaz funkciója szerint, állag stb.
2017. okt. 28. 20:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Az állagjavító hatása figyelemre méltó, olvass utána egy kicsit.
2017. okt. 29. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
mi az hogy jobb állag? kinek milyen állagra van szüksége?
2017. okt. 29. 15:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Én pl. burgonyát használok helyette, mert olcsó és szinte mindig kéznél van. Ha nem akarod sokáig főzni az ételt, tiszta vízben főzz meg alaposan krumplit, törd péppé krumplitörővel vagy villával és keverd a sűrítendő ételbe, rögtön forrás után. Meg fogsz lepődni! :)

Ugyanez van pl. krumplifőzelék készítésénél is. Nem rántom, vagy habarom. Egyszerűen addig főzöm és a vége fele 1..2 percig kevergetem, míg szépen besűrűsödik magától. Sokkal jobb mint a liszt, keményítő, vagy egyéb krémesítő anyag. Csoki, illetve vanília krém is simán készíthető burgonyából. Meg nem mondod az íze, illata, vagy állaga alapján, miből készült. :)

2017. nov. 1. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!