Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell megpirítani a...

Miért kell megpirítani a rizst főzés előtt? Én eddig csak simán megfőztem.

Figyelt kérdés
2017. dec. 16. 20:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%

Piritani akkor kell, ha parolod a rizs (magyarul a ketszeres mennyisegu vizzel felontod es mire elkeszul, a viz eltunik belole).


Fozeshez persze, hogy nem piritod meg, hiszen zacskoban keszitik az ilyen gyorsrizst (de mar a neveben is benne van, hogy gyors).


Magyarul a ketto kozotti kulonbseg semmi mas, mint a minoseg!


Gyorsrizs igenytelen, csak bedobod a vizbe es mar ehetsz is valamit, de ennek se ize, se buze.

Parolt rizs (amit megpiritasz) fuszerezett, petrezselymet es fel fej hagymat is tesznek bele.


Szoval a siman fozott rizs igenytelen, a parolt pedig izes.

2017. dec. 17. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

Hozzateszem:


Siman fozott rizst altalaban zaftosabb feltet melle adjak ... parolt rizs inkabb szelethushoz valo.

2017. dec. 17. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
Mindkét módon lehet, ízlés, szokás kérdése.
2017. dec. 17. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. :) akkor maradok is annál, hogy kihagyom a pirítást, mível nekem is jobban ízlik így
2017. dec. 18. 00:01
 15/15 Alain Delon ***** válasza:
Próbálj meg különböző rizseket. Az ócsót kerüld.
2017. dec. 18. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!