Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan süssek puha, mégis...

Hogyan süssek puha, mégis szép színű sajtos pogácsát? Az enyém folyton vagy kiszárad, vagy olyan fehér, mint a .

Figyelt kérdés
Régi gázsütőm van, felső - alsó sütési technikával. Ha több ideig bennhagyom a pogácsát, hogy szép színe legyen, akkor kiszárad. Vagy túl kicsire szaggatom őket? Hány percig kell egyáltalán sütni?

2018. márc. 1. 08:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A pogácsát magas hőfokon kell sütni, akkor nem szárad ki és piros ropogósra sül a teteje.
2018. márc. 1. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Eddig 180 fokon próbálkoztam. Térjek át a 200, esetleg 220°-ra?
2018. márc. 1. 09:21
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Nem lehet, hogy a recept nem jó?

Másnak sikerül rendesen ugyanezzel a recepttel?

2018. márc. 1. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Előmelegített sütőben 220 fokon 15 percig sütjük.

A pogácsát nem szabad lassan sütni, mert kiszárad.

2018. márc. 1. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon finom pihe-puha burgonyás pogácsa,amit én sajttal megszórva szoktam sütni.

A receptet a Takarékos konyha blogon találtam.


Hozzávalók:

30 dkg főtt áttört burgonya

30 ml tej

csipet cukor

12 g friss élesztő

125 g margarin

200 g liszt

1,5 csapott teáskanál só

1 db tojás/ ketté vettem a sárgájának a fele a tésztába a többi kenéshez/

*

Elkészítése:

Héjában megfőzöm a krumplit, hideg vízben lehűtöm, majd megpucolom és krumplinyomón áttöröm. Kicsit meglangyosítom a tejet,a cukrot és az élesztőt beleteszem és hagyom felfutni. Kimért liszthez teszem a kihűlt áttört krumplit, a sót és a margarint, összemorzsolom, majd az élesztőt és tojássárgáját . Összegyúrom,és kidagasztom a tésztát,ami elég lágy, de nem teszek hozzá több lisztet. Letakarom és 1 órát pihentetem. Gyúródeszkát rétesliszttel megszórom és erre borítom ki a megkelt tésztát, amit 1/2 cm vastagra kinyújtok, majd először félbehajtom, ezután két oldalról középre. Ezután ismét kinyújtom, most 2 cm vastagra és kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom a pogácsákat, felvert tojással megkenem, megszórom reszelt sajttal és még 10 percig pihentetem. Ezalatt előmelegítetem a sütőt és 190 fokon 30 percig sütöm. Hagyom kihűlni. Valóban nagyon puha könnyű a tésztája!

/ Ebből a mennyiségből 24 db készül/

2018. márc. 1. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Ezzel a recepttel szoktam próbalkozni: [link]


Itt 180°-ot ír 30-ig. Érme nagyságú pogácsákat szoktam szaggatni, de legközelebb megpróbálok nagyobbat.

2018. márc. 1. 10:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem, hogy minek kell ebbe a tésztába ennyi zsiradék. 50 dkg liszthez elég a 25 dkg margarin. Az olaj helyett én tejföllel készíteném, amitől puhább lenne a tészta,de nem zsíros.

Kicsit később leírom az én sajtos pogi receptemet is. :D

2018. márc. 1. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
[link] - én ezt csinálom, tökéletes lett elsőre is :)
2018. márc. 1. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Kend le a tetejét egy kis tejföllel elkevert felvert tojással. Nekem is régi gázsütőm van, de mindig szépen megpirulnak a pogik. És forró sütőbe rakd be őket sülni.
2018. márc. 1. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Egyszerű sajtos pogácsa


Hozzávalók

50 dkg liszt

25 dkg margarin

5 dkg élesztő

2 dl tejföl

1 tojás sárgája

1 evőkanál cukor

1 evőkanál só

10 dkg reszelt sajt

A tetejére

1 tojás sárgája

5 dkg reszelt sajt


A lisztet átszitálom,hozzákeverem a sót, elmorzsolom benne a szobahőmérsékletű margarint.

Az élesztőt és a cukrot folyékonnyá keverem, majd hozzáöntöm a tejfölt és a tojás sárgáját, simára keverem.

A lisztes keverék közepébe mélyedést készítek, beleöntöm a tejfölös keveréket és addig dagasztom, amíg a táltól és a kéztöl is elválik. Letakarom, és fél óráig pihentetem.

Fél ujjnyi vastagra kinyújtom, megszórom a reszelt sajttal, hajtogatom ,majd tíz percig pihentetem.

Közben a sütőt előmelegítem 190 fokra.

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, kiszaggatom, megkenem a kikevert tojássárgájával, megszórom a reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, forró sütőben szép pirosra sütöm.

2018. márc. 1. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!