Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lefagyasztott sonkaléből...

Lefagyasztott sonkaléből hogyan lesz bableves?

Figyelt kérdés

Soha nem csináltam még ilyent. Vasárnap a leszűrt levet beraktam a fagyasztóba, jövő hét végén akarok a felhasználásával bablevest készíteni.

Azt sokszor főztem már, csak azt nem tudom, ezt a jégtömböt hogyan hasznosítsam hozzá.


2018. ápr. 3. 15:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Egy nappal hamarabb kivesze3d a fagyasztóból, kienged és főzhetsz belőle levest.
2018. ápr. 3. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
52%
Én csak ízesíteni szoktam vele a levest, főleg ha nagyon sós a sonka.
2018. ápr. 3. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

Nyalogatod a bableves mellé :D


Bocs, de ennyire életképtelen ne legyél már.

2018. ápr. 3. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Nem csak belerakod a babot és kész, hanem fokozatosan kevered vízzel és folyamatosan kóstolsz, így kerülöd el hogy durván sós legyen a leves.
2018. ápr. 3. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Csak úgy lesz bablevesed, ha a kiengedett sonkalébe belefőzöl babot is!
2018. ápr. 3. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
41%
Nyugtass meg Kérdező, hogy nem komoly a kérdés!
2018. ápr. 3. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

6-os! április 1-én akartam kiírni, da akkor nem volt sonkám. Így jó?


Az előző napi kiengedésre gondoltam én is, csak abban nem vagyok biztos, hogy a lassú kiengedés közben nem romlik-e az értéke. Illetve nem romlik-e meg.

Nyilván nem 100% sonkaléből gondoltam levest barkácsolni.


Jobb lett volna esetleg kisebb tömbökbe fagyasztani, s akkor mehet egyenként a forró levesbe?

2018. ápr. 3. 16:53
 8/13 anonim ***** válasza:
96%

"Nyilván nem 100% sonkaléből gondoltam levest barkácsolni."


Hát pedig ha kiáztattad előtte, akár többször cserélted rajta az áztatóvizet, akkor annak nem szabad ehetetlenül sósnak lennie és akkor a 100%-os sonkaléből is barkácsolhatsz levest, csak előnyére válik.

Persze én ezt nem tudhatom, mert csak egy egyszerű szakács vagyok.:)


A válaszokon meg ne sértődj meg, a kérdést úgy tetted fel, mint aki szellemi fogyatékos, ennek megfelelő válaszokat kaptál.

2018. ápr. 3. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
48%
Ha időben eltetted fagyasztóba, akkor nem romolhat meg idejekorán. Én húsleves lét szoktam lefagyasztani, amit különböző zöldséges krémlevesekhez használok fel. Általában nem magától hagyom kiolvadni, hanem beteszem a mikróba éthordóstul olvasztó funkcióra, és amikor már annyit engedett, hogy ki tudom szedni az edényből, (ez 10 perc) utána mehet a tűzre a fazékban, mert ott már hamar felolvad a jégkása. Úgy gondolom ezzel hogy nem várok fél napot hogy magától kiolvadjon, csökkentem a romlandóságát az újabb ételnek. Bele kell számítani, hogy a lé is már volt elő pár órát míg kihűlt, mire eltetted , és biztos, hogy nem azonnal. Pl. egy húsleves sima hűtőben kb. 3 napot áll el, de ha az eltett levéből újra főzök valamit, akkor azt legfeljebb 2 napnak számolom. A sonkalébe nyalj bele, hogy ennyire sós, ez alapján sózd a levest, és lehet még hígítani is rajta. A lé ízesítésnek van.
2018. ápr. 3. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
63%
Babot kell hozzáadni.
2018. ápr. 3. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!