Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csak beképzelem, vagy tényleg...

Csak beképzelem, vagy tényleg más ízű a héjában főtt burgonya?

Figyelt kérdés

Nekem sokkal jobban ízlik héjában főve, mintha nélküle főne.

Ha valóban így van és nem placebo, akkor mi az oka ennek? A héja adna neki ízt?



2018. máj. 3. 01:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy más. Ha meghámozod, minden értékes anyag kiázik belőle, az ízétől a vitaminokon át a keményítőig. Ugyan nem vagyok nagy krumplievő, de ha nagy ritkán eszem, akkor mindig héjában sütöm vagy főzöm.
2018. máj. 3. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mert közvetlenül a haja alatt vannak azok a vitaminok, ásványi sók, egyebek, amelyeket ha nyersen pucoljuk, a hajával együtt le is vágunk.

Egyébként a sült krumplinak is más íze van, ha másként szeled. Pl. karikára szelve, vagy szalma krumpliként, stb.

2018. máj. 4. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!