Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » S. O. S.! -odaégett a pörkölt,...

S. O. S.! -odaégett a pörkölt, hogy mentsem meg?

Figyelt kérdés
Kicsit odakozmált,ráégett a csirkepörkölt.1-2 hús kicsit megégett, a szaft sötét barna lett.ettünk belőle,kicsit érezni az égett ízt , de nem vészes csak nem esztétikus.Hétfőn megzabálnánk a maradékot,hogy lehetne kicsit feljavítani?-mossam le a húst folyó vizzel,és csináljak új alapot?-érdeklődéssel várom a javaslatokat.

2017. ápr. 1. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
ilyen esetben a lejobb nem megkeverni, hanem lemerni a tetejét, de te ezzel már elkéstél. én nem mosogatnám (ha annyira rossz, akkor inkább kuka, bocsi), csak kevernék hozzá egy kis tejfölt, az elnyomja az égett ízt, ha nem túl erős, és paprikásnak még jó lehet. vagy feleresztheted gulyáslevesnek, krumplival.
2017. ápr. 1. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
#1.sajna nincs!
2017. ápr. 1. 19:11
 3/8 A kérdező kommentje:
#2-csirkéből gulyást?
2017. ápr. 1. 19:13
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Ezt már sehogy. Odaégett a szaftod, hagymád, húsod, jó hogy nem keseredett meg. A hús már megfőtt ezt lemosod újra oda teszed szét mállik az egész a francba, és darabokban kilapátolhatod a fazékból, mint a hányás olyan lenne. Vagy megzabálod most, vagy hétfőn így ahogy van, legközelebb meg majd jobba vigyázol .
2017. ápr. 1. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Sehogy . Nem lehet egy ilyen jelenséget semmissé tenni, eltüntetni, visszaforgatni az időt, stb.


Ha az íze nem annyira rossz, daráld le, csinálj belőle hortobágyi palacsintát.

A töltelékbe is rakhatsz egy kis tejfölt, ha érezni egy kis égett ízt, az minimálisan tompít rajta.

2017. ápr. 1. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek,sajnos a tejfől meg fo...sat,ha nem lesz több ötlet,megzabálom így,jó sok savanyúsággal. ételt nem dobunk ki!
2017. ápr. 1. 19:31
 7/8 anonim ***** válasza:
28%
Daráld le, gyúrj belőle fasírtot jó sok fokhagymával, borssal, és valami olyan főzelékkel tálald, ami egyébként is elbírja a kissé füstöst ízt. Pl. sárgaborsó főzelék, száraz babfőzelék, hasonló.
2017. ápr. 2. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
67%

Ha az íze nem rossz, nem keserű, csak nem esztétikus, akkor hagyd a fenébe. Egy pici odapörkölődés még akár kellemes is lehet (állítólag azért hívják pörköltnek). Ha ma meg tudtátok enni, akkor hétfőn is jó lesz még.


Legközelebb, ha odakozmál a kaja, akkor úgy csináld, ahogy az egyes írta: ne keverd meg, óvatosan szedd le a tetejét, úgy, hogy az alján az égett részt ne bolygasd meg, tedd át egy másik lábosba, és folytasd a főzést, a leégett részt meg dobd ki. Ezen kívül javasolt egy konyhai vekker beszerzése. Én már csak ezzel főzök, miután néhány kajám lábasostul a kukában végezte :D

2017. ápr. 2. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!