Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kovászos uborka praktikák?

Kovászos uborka praktikák?

Figyelt kérdés
Na hát az a helyzet,hogy tudom hogy a kovászos ubihoz kovászolt kenyér kell,vagy krumpli.A kérdésem,mivel cukorbetegségem miatt nem ehetek kenyeret ezért ha nem muszály nem veszek csak ezmiatt fél kilót, mert csóró vagyok.Korpás zsömlét (zsemlét) fogyasztok.Az is jó hozzá? be fog indulni az erjedés?

2018. jún. 16. 22:13
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Az sajnos egy rossz magyar beidegződés, hogy kenyér vagy krumpli kell bele. Nem, nem kell bele semmi ilyesmi. Hacsak nem csíramentes környezetben laksz (orvosi műtőben) ugyanis az erjedés megindulásához szükséges mikroorganizmusok nem a szükségszerűen kenyérből, hanem annak elhagyása esetén a levegőből jutnak be a löttybe. Érdekes módon, ahonnan én jövök (pár országgal arrébb) senki sem használja a kenyeres módszert. Na mindegy, erről a szokásról úgysem beszéllek le, csak mint érdekességet mondtam.
2018. jún. 16. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Akkor rakj bele krumplit.
2018. jún. 16. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak igaza van.

Ha csak a sós lével felöntöm, akkor is elindul a tejsavas erjedés. Nem kell hozzá sem kenyér,sem krumpli,sőt még a napra sem kell kitenni, csak egyenletes hőmérsékletet kell biztosítani neki.

2018. jún. 17. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Jó lesz bele a korpás zsömle is. Valójában a kenyérrel egy irányított erjesztést hajtunk végre, hasonlóan a gyümölcsök cefrézéséhez. Ott is beindul az erjedés a levegőben lévő mikroorganizmusoktól, de nem lehet tudni, hogy melyik baktérium, illetve élesztőgomba fog túlsúlyban elszaporodni, ezért lehet tökéletes a végeredmény, vagy pocsék is. Ha viszont élesztővel (fajélesztővel) beoltjuk a cefrénket, akkor azok fognak elszaporodni, kiszorítják a konkurenseket, így szinte mindig biztos a végeredmény.

Szóval nem kötelező kenyeret rakni bele, de ajánlatos.

2018. jún. 17. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
100%

4-est (ma 07:32) még kiegészíteném, hogy a kovászos uborka erjedéséhez a hagyományos kovászban domináló tejsav baktériumok kellenek (amik meglepő módon baktériumok :) ) és nem a mai kenyerekben tólsúlyban lévő pékélesztő (ami igaziból gomba: Saccharomyces cerevisiae)


Kulcsszavak között, hogy jön ide a maszturbálás? Esetleg a hüvelyflórát természetesen alkotó tejsavat termelő baktériumok a kapocs? :) :D :)

2018. jún. 17. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,végülis csak a 4-es jelentette ki hogy jó a korpás zsömle is.hát akkor kipróbálom,de ha nem lesz jó kap a fejére.
2018. jún. 17. 20:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!