Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lecsó készítésnél mit rontok el?

Lecsó készítésnél mit rontok el?

Figyelt kérdés
Ha lecsót főztök akkor az alapanyagokat (hagyma,paprika,paradicsom) egyszerre dobjátok bele, vagy fokozatosan?-én először a hagymátot kicsit megrottyantom zsiradékon,utána következik a paprika,azzal is kicsit összerottyantom, és végűl teszem bele a paradicsomot, amit elötte leforrázok, hogy leszedjem a héját. mindíg puhára sikerűl,kicsit roppanósabbra szeretném bepozicionálni.-hol hibázok?

2018. jún. 26. 13:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyám egyébként külön sütött meg minden zöldséget, majd összerakta... Ez nekem mindig felesleges macera volt. De ő sosem sütötte pirosra a dolgokat, úgyhogy én az övét nyersnek neveztem, ő az enyémet égettnek. Elvoltunk :) Mindenesetre ez rámutat, hogy még családon belül is más az ízlés, de miért is ne lenne az?
2018. jún. 26. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is roppanósan szeretem, úgyhogy serpenyőben csinálom fedő nélkül, üvegesre párolt hagymára dobom rá a paprikát, nagy lángon sütöm, megsózom, és ahogy kicsit összeesett, megy a paradicsom, kis kockákra vágva. Nem héjazom le, és vizet se öntök alá, ha elég paradicsom van benne, bőven ereszt annyi levet, amennyiben megpárolódik a cucc. 10-15 perc alatt elkészül. Szigorúan zsírral sütöm, ha van füstölt szalonna, akkor azt olvasztom ki alá. Pirospaprikát (őröltet) minimálisat teszek bele, főleg pirosra érett lecsópaprikából készítem, és mindig teszek bele jó néhány erőset is. Zsírjára sütöm, nagy lángon, és felvert tojást keverek hozzá, meg felkarikázott kolbászt vagy füstölt virslit.
2018. jún. 26. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

11.! És mennyire igazad van. Anyu úgy szereti a lecsót csinálni, hogy szinte teljesen szétfő, szinte mancsos. Ízre finom, de állagra nem.

Én pedig kétféleképpen is szoktam, mert mindkettőt szeretem(szeretjük).

Hagyma, jól megpirítva. Rá a karikákra vágott paradicsom, levet ereszt, azt is pirítom. Utána a paprika, bele a főzőkolbász, vagy virsli. Friss ropogós kenyérrel. Én is csak sózom.

Másik verzió: hagyma megpirít, együtt bele a paprika és paradicsom (jóval kevesebb, mint az előző verzióm), só. Fedő egy darabig, míg összerottyan, utána leveszem és tovább sütöm rövid ideig. Abban nincs se kolbász, se semmi. Csak a három fő kellék. :) Erre néha tojást szoktam ütni, de anélkül is szeretjük.

Tényleg úgy van, ahány ház, annyiféle lecsó. :D

"14" voltam.

2018. jún. 26. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Először lepirítom a hagymát, majd beleteszem a paradicsomot és kevergetés mellett azt is lepirítom, nekem így a finom. A végén teszem bele a paprikát és fedő alatt párolom egy kis vízzel. Nekem úgy finom, ha a hagyma-paradicsom szinte széjjel van pirítva, a paprika pedig ress.

A paradicsom sosem lesz roppanós, mert sok benne a víz, főleg nem lecsóban.

2018. jún. 26. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

Mi nem szeretjük, ha a hagyma ropog a lecsóban, ezért a zsiradékon (rendszerint füstölt szalonna zsírján) megpirítom, teszek hozzá egy mokkáskanál pirospaprikát megsózom, megy rá kb. 1dl. víz, kis lángra teszem és fedő alatt előfőzöm. Míg ez zajlik, akkor kezdem vagdalni a paprikát és a paradicsomot. Mire ezzel végzek, a hagyma is félkész, jó zaftos, akkor először a feldarabolt paradicsomot teszem bele, összekeverem a hagymával és mehet rá a paprika.

Innentől már nem megy rá fedő, időnként megforgatom a fakanállal. Amikor már csak 1-2 perc van hátra, akkor teszem bele a kolbászt, vagy a virslit, mert hacsak nem jófajta füstölt házikolbász kerül bele, akkor ezek csak aromával vannak ízesítve és pocsékká válnak, ha lelket is kifőzzük belőlük.

És ahogy már előttem is írták, a saját forróságától is puhul a paprika, ezt bele kell kalkulálni, hogy ne csak egy főzelék legyen, kunkorodó héjakkal.

2018. jún. 26. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!