Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi értelme van az uborkának...

Mi értelme van az uborkának az értékes levét kinyomkodni?

Figyelt kérdés

Anyósom is úgy csinálja az uborkasalátát, hogy a levét kiereszti, leönti, majd felvizezi. Ennek mi értelme? Én mindig úgy csinálom, hogy lesózom picit, befokhagymázom, és mikor levet engedett, bele keverem a tejfölt. Tudom, van a tejföl nélküli ecetes verzió is, de én annál is a saját levében hagyom. Mindig is így csináltam, erre tegnap a férjem is szól, hogy szerinte nyomkodjam ki. Kérdeztem miért? Mert úgy túl "vad" íze van. Hmm. értem, tehát az a baj, hogy az uborkának uborka íze van és nem víz íze? Mondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó lecserélni a vitaminban gazdag értékes levet klóros csapvízre, és végül miután bekevertem tejföllel ő is rájött, hogy így valóban harmonikus.

Nem mintha eddig nem így csináltam volna neki már 15 éve, csak most jött egy sugallat.

Szóval kinyomkodós és nem kinyomkodós pártiak! Ki hogyan csinálja és miért úgy?


2019. jan. 14. 07:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Én is kinyomkodós voltam , vagy 40 évig. Ezután kezdtem a te módszereddel, ekkor láttam valahol. Addig eszembe sem jutott, hogy lehet így is, mert nem ezt tanultam gyerekkoromban. Csak a sózással kell vigyázni. Az íze tényleg "zöldebb" így.
2019. jan. 14. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Ja, és ha nagyon öreg, vastag, vagy rücskös héjú,esetleg már kesernyés, akkor meghámozom és a hagyományos módon csinálom.
2019. jan. 14. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen! Ez nagyon jó kifejezés rá, hogy "zöldebb" , de ettől egészségesebbnek is érzem. Könnyű így túlsózni az tény :-)
2019. jan. 14. 07:50
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

Anyám is így csinálta. Besózta és ami levet eresztett, azt kinyomkodta, aztan víz, ecet, cukor.

Sosem csináltam így.

A másik anyós, aki telebaßßa felkarikázott hagymával. Na, ott nem vad íz van, hanem ehetetlen hagymás az egész.

2019. jan. 14. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
A salátát többnyire kígyóuborkából készítem, azt nem szükséges meghámozni. Ha olyan uborka van szezonban, amit a kovászos uborkához használunk, azt én is meghámozom, mert többnyire ragyás, vastag és kesernyés.
2019. jan. 14. 07:56
 6/14 A kérdező kommentje:
No, hagymás ubisaliról még sosem hallottam :-D
2019. jan. 14. 07:58
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Két féle uborkasaláta készül nalunk: az ecetes-cukros verzió, ehhez nem szoktam kicsavarni. Minek? A joghurtos, tzatziki szerűhöz viszont igen, mert ha nem teszem, vizes lesz az egész egy kis allas után.
2019. jan. 14. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Én a tzatziki szerűt úgy szoktam, hogy kis kockákra vágom az uborkát, és fokhagyma nyomóval bele nyomom a joghurtba. Lehet fura módszer, de nekem így bejött. Nem lesz tőle vizes, és jól el lehet simára keverni, az íze , színe benne marad.
2019. jan. 14. 09:01
 9/14 anonim ***** válasza:
36%
Uh. Ne haragudj, de nekem ez kimondottan gusztustalannak hangzik. Püré lesz belőle....
2019. jan. 14. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
54%

mi az ecetes fokhagymás verziót csináljuk. csakis berakni való uborkából, hámozatlanul, nem nyomkodjuk ki.

a kígyóuborka nekem undorító ízetlen nyálkás. a berakni való meg ha rendes fajta, akkor nem keseredik meg, és nem kell tök méretűre növeszteni, le lehet előbb is szedni

2019. jan. 14. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!