Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van értelme a kétszer-háromszo...

Van értelme a kétszer-háromszor drágább 100% teljes kiőrlésű kenyeret venni?

Figyelt kérdés
Sokkal jobb, mint a teljes kiőrlésű lisztet csak részben tartalmazó? Vagy a sima lisztes esetleg egy kis korpával dúsítva?
2018. júl. 22. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
A teljes kiorlesu liszttel mi lenne a cel? Egeszsegesebb szerinted? Csak mert ugye benne van minden ami a 'normal' lisztben is...
2018. júl. 22. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
26%

Mi Soha nem veszünk teljes kiörlésűt.

Fehér kenyér az finomabb és semmit nem ér ha kiörlésűt veszel.

2018. júl. 22. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
27%

95 éves nagyapám szerint az egyik legnagyobb butaság a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása. A gabonahéjnak természetes szűrőként az a funkciója, hogy megóvja a magot mindenféle szennyeződéstől, ebben rakódik le minden szennyeződés (permetezésből, növényi kórokozókból, környezetszennyeződésből). Ez a fő oka, hogy pont azoknál gyakoriak az allergiás betegségek, akik egészségmániásan táplálkoznak.


(Fiatalon gazdálkodott, agrártechnikumot végzet.)

2018. júl. 22. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Nincs értelme. Teljesen ugyanaz, mint a sima kenyér, csak minden bele van őrölve.
2018. júl. 22. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, milyen fajta - a filléres, lisztjavítókkal teli saját márkás fűrészporokat felejtsd el. A teljes kiőrléső cuccokat azért fogyasztja az eber, mert magas a rosttartalmuk, ami jóttesz az anyagcserének.
2018. júl. 22. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Tipp: ne egyél egyáltalàn kenyeret.
2018. júl. 22. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Semmi értelme, ugyanolyan, mint a sima pékárú, de a marketing miatt 2-3x annyiba kerül a sok ostoba meg veszi, mert "egészséges" :D
2018. júl. 22. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
26%

Nos, valamennyivel lassabban szívódik fel a rosttartalma miatt, mint a normál fehér kenyér. Ha mindkettő jóminőségű, akkor érdemesebb a teljes kiőrlésút választani, hacsak nem irreálisan drágább (pl. 300ft a sima, 600 a tk).


Viszont a búzán akarva-akaratlanul rajta vannak a szántóföldi penészek, melyek igen mérgező toxinokat termelnek amik patogének illetve karcinogének. Ezek viszont csak a korpában találhatóak meg, tehát a "finomított" lisztben ezzel nincs probléma. Nyílván mindig ügyelnek, hogy határérték alatt legyen ez az érték, de nem egyszer fordult elő hogy meghaladta ezt az értéket. De ennek ellenére nem adnék egy kisgyereknek korpás kását reggelire.


A másik dolog, hogy a teljes kiőrlésű liszt gyártás olcsóbb, hiszen nem kell külön lefejteni a korpát, mégis drágábban lehet kapni a boltokban. Érdekes nem? :)

2018. júl. 22. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Halkan jegyezném meg, hogy a mostani elszállt kenyérárak mellett annyira nem sok 230 forint fél kg teljes kiőrléső kenyérért (penny saját márkás, kis téglalap alakú tömbben árulják, összetevők: teljes kiőrlésű rozsliszt, víz, só, semmi több) gyakorlatilag ugyanazt, mint amit márkajelzéssel ellátva megveszel 5-600 forintokért, szóval nem irreálisan nagy a különbség ahhoz képest, hogy a szervezeted számára hasznos anyagokat viszel be így.
2018. júl. 22. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
61%

Nem annyira érdekes, előző, a tk divatos, van rá kereslet, ami az árképzésben sokszor jóval fontosabb, mint a bekerülési költség...


Kérdező, erre nem lehet mit mondani, mivel mindenki más szempontok szerint vásárol.

Nekem semmilyen kenyeret nem érdemes vennem, mert sokkal jobbat sütök olcsón :) Nem szeretem se a fehéret, se a 100% tk-t, úgyhogy én vegyesen készítem s mindenféle extrát is dobálok vele.

Van, akinek nem éri meg a tk, mert utálja s még rossznak is tartja. Ugyanez a fehérrel.

Van, akit nem érdekel a kenyér ára, telik rá.


A tk vagy a sima liszt némileg eltér, de elég sok közös van bennük. Az eltérés van, akinek számít, van, akinek nem. Láthatod, ki az egyiket, ki a másikat tartja egészségesebbnek.

Van, akinek a tk-ból kevesebb kell, így nem költ kenyérre többet s még az alakjára is jobban vigyáz vele.


Nekem minden kenyér hasonlóan rossz hatású, így olyat sütök, ami finom, azt is ritkán és minél kevesebbet eszem előle :) Nüansznyi eltérést okozhat, hogy milyen a liszt, személy szerint nem veszek észre különbséget, de azért a tk tönkölyre fókuszálok s dúsítom mindenféle nem gabonával, hogy jobb összetételű legyen.


A búzakorpa jó kenyérbe és mivel szénhidrátcsökkentő, nekem jó (persze így is szénhidrátbomba marad a kenyér, szóval ez se nagy különség). A páromnak sok kalória kell s kevésbé érzékeny rá, miből jön, neki előnytelenebb a korpa, de mivel az ember abból keveset rak bele, végülis nem sok vizet zavar.

2018. júl. 22. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!