Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Valaki magyarázza el nekem...

Valaki magyarázza el nekem legyen szíves, hogy mi a jó a "mócsingos" marhapörköltben?

Figyelt kérdés

Ugyanis hallottam már a múltban ezt a kifejezést párszor - főleg az egyik Rejtő regényben: "Vagy ki nem ismeri a gyomorsavtúltengéses barátunkat, aki öt éve mindennap huszonnégy órával elhalasztja a szigorú diéta betartását, mert midőn legkeményebb az elhatározása, éppen borjúpörköltet hoznak be. Minő pech! Éppen borjúpörköltet, kedvenc ételét, mócsingosan, egész rövid szafttal, aranysárga csipetkével mellette!"


Sokszor pedig egészen "áhítattal" beszélnek erről a "mócsingos pörköltről", amiről nekem rágós, ehetetlen húsdarabok jutnak eszembe.


Sokszor csináltam már marhapörköltet, sőt, gulyást is, de én már a kezdetektől fogva megszoktam, hogy csakis inaktól és a vastag hártyától mentes húsból készítem és természetesen omlósra főzöm. (Ugyanis már gyerekkoromban megutáltam a rágós, mócsingos darabokat köpködni, mert nem volt megfelelően előkészítve és/vagy megfőzve a hús.)



2022. márc. 31. 00:00
1 2
 1/18 anonim válasza:
76%
Lehet nem válasz a kérdésre de én is utálom a mócsingos pörit. Szörnyű érzés, hogy ahogy rágom a finom húsit közben ilyen ragacsot is rágok amitől hányingerem szokott lenni.🙄
2022. márc. 31. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim válasza:
79%
Az ize. De ez ízlés kérdése. Amúgy abban van a kollagén, amit meg egy csomó ember drága pénzért vesz, a nők meg szépség ápoló készítményekben veszik. Kell az izületeknek, meg a bőrnek.
2022. márc. 31. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:

#2

"Az ize. De ez ízlés kérdése. Amúgy abban van a kollagén, amit meg egy csomó ember drága pénzért vesz, a nők meg szépség ápoló készítményekben veszik. Kell az izületeknek, meg a bőrnek."


Köszönöm szépen a választ. Látszik, hogy igazi szakértő vagy.

2022. márc. 31. 04:50
 4/18 A kérdező kommentje:
(Az előző válasz nyomokban tartalmaz iróniát.)
2022. márc. 31. 04:56
 5/18 anonim ***** válasza:
91%
Én sem szeretem, de a család ellenzi hogy eltávolítsam ezeket a mócsingos részeket. Abban van az íz, azt mondják. Mondjuk egy marha lábszár pörkölt esetén ezt nem is lehet kivitelezni mert az nagyon inas. De egyébként mindig levágok minden mócsingot. Ilyenkor szokták mondani ha nem lenne mit ennem megenném az összes mócsingot.
2022. márc. 31. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem lenne amit ennem se enném meg, de nem is tudom.
2022. márc. 31. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Többféle értelmezés lehetséges, mert a kész étel állaga erősen függ az alkalmazott konyhatechnikai megoldás módjától. A magas kollagén tartalom gátolja a folyós állag fennmaradását.
2022. márc. 31. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
15%
Ügyes fijú vagy.
2022. márc. 31. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
84%
Más meg azt kérdezi hogy mi a jó az almában, amiből még a csumáját is ki kell szedni. Valaki megeszi az alma csumáját. Valaki ugyanezt kérdezi, csak hogy mi a jó a sajtokban amikor egyszerre kemény, rágós és zsíros. Egyszerűen a mócsing is ízlés. Valakinek az finom, az étel része, legtöbbünknek meg nem.
2022. márc. 31. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
Meg tudnád adni, hogy az "idézeted" melyik Rejtö regényböl van, melyik szeteplöre vonatkozik, ki mondja? (Ez a kérdés az állitásod valoságtartalmára vonatkozo kétkedést tartalmaz!)
2022. márc. 31. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!