Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A zsidók ehetnek marhahúst?

A zsidók ehetnek marhahúst?

Figyelt kérdés
2011. febr. 27. 21:10
 1/8 anonim válasza:
100%
Úgy tudom, csak disznót nem esznek, és csak a vallást követők tartják ezt.
2011. febr. 27. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 poiu ***** válasza:
100%
Igen. A "nagyon" zsidók marhahúst is csak akkor ehetnek, ha kóser módon vágták le...
2011. febr. 27. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

igen, pont ezt erősítem meg én is, hogy csak kóser vágással "kivégzett" állatot fogyasztanak. nálunk régen volt minden kedden kóser vágás a vágóhídon,mert volt igény rá.

de, hogy a kérdésnél maradjak, ehetnek , az biztos.

2011. febr. 28. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 jimydog válasza:

Egy kis off elötte... Milyen az igazi Zsidó letargia?

Disznó hús Ingyen! :D


Amúgy Csak Disznóhúst nem esznek, mert "tisztátlan" állat.

(érdekes)

2011. febr. 28. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. febr. 28. 18:21
 6/8 anonim ***** válasza:
milyen az a kóser vágás??
2011. márc. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
jobb, ha nem tudod. állatkínzás szó szerint.még élő állat kivéreztetése.úgy tudom Európában már betiltották.
2011. márc. 14. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Nem csak disznóhúst nem. A Tórában fel vannak sorolva azok az állatok, madarak amelyeket fogyasztani lehet. Emlősök esetében páros ujjú patás állatnak, és kérődzőnek kell lennie. Ha ez a két feltétel együttesen teljesül, akkor az állat fogyasztható, amennyiben kóserül lett levágva, és ki lett véreztetve.

A kóser vágás egyébként a leghumánusabb vágási mód. Az állat nyakát az ütőerénél kell elvágni, egy teljesen hibátlan, éles késsel, mert az állat ekkor hal csak meg rögtön, nem szenved. Ezt követően meg kell vizsgálni, hogy a szervei alapján lehetett-e olyan betegsége, aminek következtében egy éven belül megdöglött volna természetes halállal is. Amennyiben nincs erre utaló jel, az állatot kivéreztetik, sózzák (azaz kóserolják), és ezeket követően fogyaszthatóvá válik.


Mellesleg ez a vágási mód az egész világon engedélyezett, mint már említettem a leghumánusabb, az állat számára a legmegfelelőbb.

2011. aug. 21. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!