Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért kell egy füstölt kolbász...

Miért kell egy füstölt kolbászba szacharóz, ízfokozó, antioxidáns, és tartósítószer?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy pár füstölt kolbászt. Nem is figyeltem az árát, gondoltam mégse lazackaviár, kolbászra még csak van pénzem.

A pénztárnál néztem, 919 ft volt ráírva egy 25 dkg-os kolbászra.

A leghíresebb magyar gyártó terméke.

Ha már így alakult, megvettem, már csak kíváncsiságból is, hogy milyen lehet.

Semmi extra, majdnem az egyik legjellegtelenebb ízű termék, amivel valaha találkoztam. Néztem az összetevőket, és ilyenek voltak benne.


Kíváncsi lennék a véleményetekre. Nem arra, hogy mekkora rutintalan hülye vagyok, arra már rájöttem, és tanultam is belőle.

Miért kell egy elvileg hagyományos eljárással készült kolbászba tartósítószer?

Miért kellenek egy 3700 kilós egységárú kolbászba a fent említett "E" cuccok?

Ha csak így tudnak kolbászt készíteni, hogy van képük egy ilyen "zs" kategóriás kb 1200-1500 ft-ot érő terméket ennyiért adni???


És a lényeg! Hogy mer bárki a magyar termékek vásárlására buzdítani valakit? Állandóan ezt lehet hallani, hogy így a magyar termékek, meg úgy az őstermelők, meg a kiváló magyar áru...

Talán ha minőségben, és árban valamennyire megközelítenék a külföldieket, de ettől jelenleg fényévekre vannak.

Ezt értem a zöldségekre, húsipari termékekre, gyümölcslevekre, halakra, stb.


2012. jan. 19. 08:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Jah, ezt nem neked írtam, hanem a kérdezőnek. A tört paprikát, a kolbászt, meg amit csak lehet, a termelőtől kell megvenni, és akkor tuti magyar. Vannak erre megfelelő helyek. Simán ki lehet iktatni a konyhából a teszkót, és társait. Illetve, ez ebben a formában nem igaz. Tehát kivitelezhető, hogy az alapvető élelmiszeren kívül (cukor, só, liszt, panír morzsa, rétesliszt, ásványvíz, oregánó és társai, ilyesmi), lehet főzni ellenőrzött származású kajákat. A legtöbb ételhez mi kell? Zöldség, hús, meg tészta. Zöldségfélét tudsz vásárolni csak magyart. Ha tudod, hogy a zöldségesed Kiskundorozsmára jár vásárolni, és tisztában vagy vele, hogy mikor mi lehet tényleg magyar, akkor egyszerű a helyzet. Tésztát is millió magyar vállalkozó gyárt. Húst is tudsz magyart venni. Édességnek süss sütit. De a külföldi csokival sincs baj. Van magyar minőségi élelmiszer gyártás, csak inkább kistermelői szinten. Az, hogy az drágább lenne, netto butaság. Én semmit nem veszek drágábban, mint a tuskóba, sőt!
2012. jan. 31. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 doboszoli ***** válasza:
100%

Az, hogy drága, relatív.

A hurka nálam 980 forint. Ha elvisz valaki 2 kilót, megsüti krumplival, négyen esznek belőle kétszer, (mondjuk vacsora és reggeli), ki van törölve a tepsi, mindenki elégedett.

Vagy vesz a ....-ban akciósan 780-ért, ami sütéskor péppé durrog, és amikor az első darab szőrös bőr kifordul belőle, megy a kutyának, és lehet sütni a rántottát.

2012. febr. 1. 05:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!