Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Evett már valaki Knédlit?

Evett már valaki Knédlit?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon finom...
2013. aug. 7. 09:43
1 2
 11/16 Shai-Hulud ***** válasza:

És valaki meg tudná adni a jó felvidéki knédli receptjét is?

Mert itt Pesten még knédliport is ritkán kapni, de az sem olyan, mint amit Szlovákiában szoktunk enni.

(Erős a gyanúm, hogy az nem porból készül.)

2013. aug. 12. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 mustafa33 ***** válasza:

Porból? Isa pur és howmuw wogymuk ? ☺

Lisztnek nevezik magyarul azt a port amiből a knédli készül (felvidéken félgrízes, MO-n rétesliszt?). Meg víz és élesztő, só, tej, cukkor.

1/2 kg liszt, 2 dcl víz, 4 dkg élesztő (1 kocka), 1 tojás, 1/2 dcl olaj, só, 1 kanál cukor.

Az élesztőt felfuttatod a tejben és cukorban, Egy tálba teszed a lisztet, bele a tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt, lassan az olajat kidolgozás közben és adagolva a vizet (mert nem minden luiszt egyformán veszi fel). Jól kidolgozod, a tészta ne legyen sűrű, de nem is folyós, ne ragadjon a kezedhez. Ezután hagyod kélni úgy kétszeresére.

Kiborítod deszkára, négy egyformára vágod és megformálod hosszúkásakra (kb. 20x30 cm), így hagyod még 20 percig kélni. közben elkészíted a főző edényt: olyan nagy fazekat amibe elfér egy knédli. Vagy pároló rostot teszel bele, alá vizet és ezt befedve gőzön főződ 20 percig, főzés közben nem szabad felemelni a fedőt, mert akkor összesik lepénynek ! Utána kiveszed, de előtte még az edényben megszurkálod egy fogpiszkálóval, és van aki megkeni egy kevés olajjal, hogy ne száradjon ki és ne repedezzen meg. Én joban szeretem úgy főzni, hogy a fazék tetejére vásznat teszek amit lekötök és arra teszem a knédlit amit egy ugyan olyan átmérőjű lábassal borítok be.

2013. aug. 13. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 mustafa33 ***** válasza:
bocs, a méretet elírtam, nem 20x30 cm, hanem 10x20 cm!
2013. aug. 13. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 Shai-Hulud ***** válasza:
Köszi, ki fogom próbálni! :-)
2013. aug. 13. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim válasza:
53%
Utálom. Inkabb a lekváros buktajuk az finom. (parene buchty)
2013. aug. 15. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 kesztyüs angéla válasza:

sziasztok! már nem kell kimenni senkinek ha finom friss knédlit, vagy gőzgombócot akar enni. Győrben a vásárcsarnokban széles választékkal várunk mindenkit, aki szeretné megkóstolni ill, már evett de nem akar érte kimenni.

Friss termékként kapható öt féle knédlit, és hét féle gőzgombócot kinálunk a hét napjain.

knédliker.

2016. febr. 13. 05:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!