Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Létezik nem túl bonyolult,...

Létezik nem túl bonyolult, csípős ízű, húsos kínai étel? Hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
2007. okt. 25. 09:38
 1/3 anonim válasza:
100%
A tésztát kifőzöd,a csirkemell csíkokat is,a zöldséget lesütöd, hogy roppanós maradjon,az egészet összekevered, és öntesz rá szójaszószt izlés szerint,és máris kész! kb. 40 perc.- kicsit összesütöd az egészet.
2007. okt. 31. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
100%

Ramen pl.

Ez kínai tojásos tészta, minden kínai boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva. Ezt nem dashi alapú lében eszik, hanem egy hosszasan főzött csontlében, de megfelel az erőleves kocka is, kis gyömbérrel ízesítve.


Ebbe a lébe tesszük a megfőtt tésztát és az előbb az udonnál* felsorolt dolgokból rakunk rá egy keveset. Szerintem annál jobb, minél több feltét van rajta, de Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5dl egyéb.


Másik rendkívül népszerű variáció a miso rámen, amikor a lébe misót is keverünk és kicsit sűrűbbre csináljuk.


Nagyon finomak és laktatóak.


*udonnál:


1 adag udon, 1 l dashi, 3 ek szójaszósz, 2 ek cukor, 1 tk só, 1 csirkemell filé felkockázva, 4 újhagyma, 3 felvert tojás, shichimi togarashi

2008. máj. 18. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

szecsuáni csirke , édes savanyú szezámmagos csirke

mind a 2-őt már megcsináltam nem wot bonyolult

19/n

2012. márc. 4. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!