Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Pizzára hogy illik a tukortojá...

Pizzára hogy illik a tukortojás?! Kóstolta már valaki?!

Figyelt kérdés
Érdekesen hangzik és jól mutat rajta! Kulon-kulon szeretem mindkettot, de egyutt még nem volt gusztusom megkóstolni! Valaki kóstolta / ízlett neki vagy rossz és nem érdemes?!

2016. aug. 24. 12:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
14%

Lehet rakni rá tojást de annak nem sok köze van a pizzához.


Érdemes megnézni a pizzériák kínálatait, olyan feltéteket képesek rárakni hogy elképesztő.. Csirkemell, juhtúró, gyrosos, magyaros, tejföl, bbq szósz.. Ezek pizzának nehezen nevezhetőek.

2016. aug. 24. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 A kérdező kommentje:
Igaz, am. szerintem az uborkás, meg a tzatzikis, meg a bbq szószos lehet a legrosszabb. Gyros húsosat már ettem, az nagyon finom volt, mondjuk nem authentikus olasz, az biztos.
2016. aug. 24. 17:36
 13/24 A kérdező kommentje:
Meg a tejfolt is nagyon szeretem rajta és a magyaros is jó :))
2016. aug. 24. 17:37
 14/24 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező: nem azt mondom hogy nem lehet finom, csak nem igazán pizza már. A tejfölös alapú pizza inkább a magyar kemencés lepény kategória. A főtt tojás meg.. na az elég gusztustalanul hangzik.
2016. aug. 24. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 A kérdező kommentje:
Az igaz, nem "igazi" olasz pizza' de attól még lehet finom egy tejfolos alapú is. Éppen így lehet egy elvileg "igazi" olaszos pizza is vacak. Ez az elkészítésétol fugg /meg ízléstol is persze/. Am. ettem már olyan pizzàt is, ami paradicsomos alapú volt, de felul volt rajta tejfol is a sajt mellett es nagyon jó volt. :))
2016. aug. 24. 19:19
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
En is ettem mar olyat, isteni. Attol meg pizza, csak modern, felturbozott verzioban.
2016. aug. 24. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 A kérdező kommentje:
Akkor egyetértunk:))
2016. aug. 24. 19:32
 18/24 A kérdező kommentje:
Am. lenne még egy kérdésem : a tejfolos-mustáros alapú milyen lehet?!
2016. aug. 24. 19:39
 19/24 A kérdező kommentje:
Ja, és kuldtem mindenkinek zoldet:))
2016. aug. 24. 19:39
 20/24 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nagyon finom a tükörtojásos verzió, mi mindig ütünk rá 2-3 tojást, ha itthon sütünk pizzát. Csak annyi a lényeg, hogy azt a sütés legvégén kell csak ráütni, mielőtt a sajtot rászórod, mert ugye kb 6-7 perc alatt megsül, és nem kell, hogy agyonsüljön.

Amúgy a pizza eredetileg a szegények étele volt, ilyen maaradékfelhasználós kaja, tehát mindent ráraktak az olaszok, amit találtak otthon. Úgyhogy ha te is ilyen módon készíted, az teljesen autentikus. Általában az "igazi" olasz pizzán relatíve kevés feltét van, de ennek csak az az oka, hogy a szegényeknek nem volt otthon sokminden az éléskamrában. Meg az, hogy az olaszok általában nem szeretik a túl bonyolult ízeket.

Szóval szó sincs róla, hogy a pizza az valami gourmand kaja lett volna, aminek merev szabályai vannak, hogy mi kerülhet rá. Inkább a tészta elkészítése az érdekes, mert azt rendesen meg kell keleszteni, és nagyon forró sütőben kéne sütni.

2016. aug. 25. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!